Platform over schenken, erven en nalaten
1 op de 3 kinderen krijgt slechte voeding

1 op de 3 kinderen krijgt slechte voeding

Unicef publiceert vandaag The State of the World’s Children 2019. In dit rapport laat UNICEF weten hoe het wereldwijd met kinderen gaat. De focus ligt dit jaar op kinderen en voeding. De belangrijkste conclusie: 1 op de 3 kinderen jonger dan vijf jaar is ondervoed of juist te zwaar.

In aantallen gaat het om ongeveer 200 miljoen kinderen die slecht gevoed zijn. Bovendien krijgen bijna 2 op de 3 kinderen tussen de zes maanden en twee jaar niet de voeding die ze nodig hebben. De gevolgen daarvan zijn vaak onomkeerbaar en zeer ernstig. Deze kinderen hebben een groeiachterstand, minder goed ontwikkelde hersenen, worden sneller ziek en hebben een grotere kans om vroegtijdig te overlijden.

40 miljoen kinderen met overgewicht

Ongezond voedsel – met te veel vet, suiker en zout –  rukt op in de levens van kinderen, ook in lage- en middeninkomenslanden. Dat is zeker het geval als kinderen ouder worden en blootstaan aan verleidende reclames en een toenemend aanbod. 40 miljoen kinderen kampen met (zwaar) overgewicht en hun aantal neemt alleen maar toe. Klimaatverandering speelt ook een rol in de voedingsproblematiek. Mislukte oogsten door langdurige droogte zijn verantwoordelijk voor schaarste en (te) hoge voedselprijzen.

De oplossingen van Unicef

UNICEF werkt samen met overheden, donoren, bedrijven en gezinnen om ervoor te zorgen dat kinderen goede voeding krijgen. Het geven van voorlichting over de juiste voeding voor kinderen is een belangrijke maatregel, net als de zorg voor schoon water (zodat kinderen geen diarree krijgen) en goede gezondheidszorg. Ook vragen we fabrikanten om geen reclame meer te maken voor ongezonde voeding.

Meer details? Lees het persbericht over The State of the World’s Children 2019

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details