Platform over schenken, erven en nalaten
100 Babybox-dozen voor Mission Possible met RUN van Winschoten

100 Babybox-dozen voor Mission Possible met RUN van Winschoten

Zaterdag 14 september heeft Mission Possible met deelname aan de RUN van Winschoten actiegevoerd voor het BabyBox project in Bulgarije en Rusland.  Met zeven wandelaars, negentien 10×10 estafettelopers en vier Lutje RUN-deelnemers is bijna € 5.000 opgehaald.

In tegenstelling tot voorgaande edities begon de RUN al op vrijdagavond met de Lutje RUN voor kinderen. Voor Mission Possible kwamen Isa, Bas, Loïs en Lisanne in actie. “Wij vinden het leuk om hard te lopen voor de arme mensen en kinderen! En wij willen geld ophalen voor Mission Possible voor de baby’s”.

De 10×10 km estafette voor de beide Mission Possible teams startte op zaterdagmorgen om halftien onder ideale omstandigheden. Voor zowel fans als de lopers was een basis pal aan het parcours op ruim 9 km in de Noorderstraat ingericht. In een grote tent werd gezorgd voor eten en drinken en werden de lopers enthousiast en met muziek aangemoedigd om de laatste kilometer nog snel mogelijk af te leggen.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland, is erg blij met de inzet van alle lopers.

“Met deze opbrengst kunnen wij 100 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Babybox project. De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners – en vaak jonge tieners – zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is. Met het Babybox project geven we voorlichting en training en zijn we in staat om vroege huwelijken te voorkomen en a.s. moeders te helpen tijdens hun zwangerschap.

Volgend jaar wordt de Run van Winschoten voor de 45e keer georganiseerd en dan zal ook het Wereldkampioenschap Ultrarun plaatsvinden. Mission Possible hoopt dan ook weer van de partij te zijn!”.

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen, (a.s.) tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, ondersteuning van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Mission Possible heeft projecten in verschillende steden in Rusland, in Oekraïne, Albanië, Armenië en Bulgarije.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details