Platform over schenken, erven en nalaten
12.500 collectanten op pad voor mensenrechten en vrijheid

12.500 collectanten op pad voor mensenrechten en vrijheid

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die worden vervolgd, gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Geef voor vrijheid tijdens de collecteweek

Van maandag 9 t/m zaterdag 14 maart 2020 gaan de collectanten van Amnesty weer op pad. De opbrengst van de jaarlijkse collecte is voor Amnesty van onschatbare waarde. Deze organisatie die opkomt voor mensenrechten wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt Amnesty voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. In 2019 gingen in heel Nederland 12.500 collectanten langs de deuren. Ze haalden daarbij ruim € 1,2 miljoen op en daar is Amnesty al deze vrijwilligers enorm dankbaar voor. Hun inzet geeft mensen vrijheid.

Geen klein geld in huis? Ook Amnesty biedt iDeal QR aan

Geen klein geld in huis? Geen probleem, vanaf dit jaar hebben alle collectanten van Amnesty een iDeal QR-code bij zich. Hiermee kan je met je smartphone toch een gift doen als je geen kleingeld in huis hebt. En als je niet thuis bent laat de collectant een niet-thuis-kaartje achter met een iDeal QR-code. Zo kan je alsnog een gift doen.

Collecteren kan ook online

Collectanten kunnen niet alleen huis-aan-huis collecteren, maar ook online. Collecteren met een online collectebus is gemakkelijk te regelen vanaf de bank. In slechts een paar minuten maak je een online collectebus aan. Via social media of email haal je vervolgens giften op bij familie, vrienden, collega’s en andere bekenden. Wil je ook online collecteren voor Amnesty? Maak dan vandaag nog een online collectebus aan.

Kijk voor meer informatie over de collecte van Amnesty International op de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details