Platform over schenken, erven en nalaten
33.415 harten als steun voor ons om de alarmbel te luiden 🔔

33.415 harten als steun voor ons om de alarmbel te luiden 🔔

Onze ambassadeurs Angela Schijf, Jamai Loman, Juvat Westendorp en Natasja Froger reden tijdens de Week van Het Vergeten Kind samen met de Unforgettables dwars door Nederland. Met de Hartentourbus haalden zij harten op bij belangrijke personen binnen de jeugdzorg, politici en bekende Nederlanders! Bekijk hier het verslag van de Hartentour 👇

32.353 HARTEN, HOE NU VERDER?

Dat onze campagne ‘Maak je hart voor vergeten kinderen in sociaal isolement’ is afgelopen, wil nog niet zeggen dat wij achterover leunen! Gesterkt door alle hartensteun gaan we de komende tijd gemeenten, scholen en jeugdzorg verder aansporen om het sociaal isolement van vergeten kinderen te doorbreken. Tijdens en na de Week van Het Vergeten Kind hebben we hiermee al een vliegende start gemaakt: 

  • Op 18 februari vergaderden Tweede Kamerleden over huiselijk geweld en kindermishandeling. Vera Bergkamp (D66), Martin Wörsdörfer (VVD) en Lisa Westerveld (GL) haalden daarbij ons onderzoek aan over kinderen in sociaal isolement. Ze spraken hun zorgen uit over de 80.000 kinderen die daarmee te maken hebben en stelden vragen aan staatssecretaris Paul Blokhuis. Ze vroegen bijvoorbeeld naar zijn bereidheid om in gesprekken met scholen aandacht te besteden aan het signaleren van kinderen in sociaal isolement. De staatssecretaris stemde in en gaat hierover praten met scholen. Hij geeft voor de zomervakantie een terugkoppeling.
  • Omdat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het jeugdbeleid, hebben zij een cruciale rol bij het versterken van het sociale netwerk van jongeren. Wij blijven in onze gesprekken met gemeenten dan ook aandacht vragen voor sociale inclusie. 
  • Voor scholen hebben we het lespakket Heppie in de Klas ontwikkeld, voor de bovenbouw van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Dit lesmateriaal helpt de docent een positieve en warme omgeving te creëren in de klas en te zorgen voor meer begrip over de thuissituatie. Werk je in het onderwijs? Vraag hier het lespakket gratis aan. 

Wij blijven ons (dit jaar) keihard inzetten met verschillende activiteiten om het sociaal isolement van vergeten kinderen te doorbreken. Wil je op de hoogte blijven van ons werk? Volg ons dan via deze nieuwsbrief en social media kanalen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details