Platform over schenken, erven en nalaten
Actie Rode Kruis: werk aan goede voornemens en help een ander

Actie Rode Kruis: werk aan goede voornemens en help een ander

Het Rode Kruis stimuleert Nederlanders om hun eigen goede voornemens te realiseren en daarmee tegelijkertijd een ander te helpen. De hulporganisatie lanceert de actie Kickstart 2022. Mensen met goede voornemens kunnen zich laten sponsoren om zo te zorgen dat zij hun goede voornemen beter volhouden. Met het sponsorgeld verleent het Rode Kruis noodhulp in binnen- en buitenland. “Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je jouw goede voornemens volhoudt, groter is wanneer je een steuntje in de rug krijgt en anderen erbij betrekt”, zegt Esmee Pluijmers, psycholoog bij het Rode Kruis. “Het mes snijdt dus aan twee kanten bij deze actie. De kans dat je het goede voornemen volhoudt is groter. Ook kan het Rode Kruis komend jaar weer andere mensen helpen door jouw actie.”

Niet meer roken, een paar kilo afvallen, meer sporten of meer doen voor anderen. Allemaal voorbeelden van goede voornemens die gesponsord kunnen worden. Mensen kunnen zelf hun goede voornemen bedenken en een actiepagina aanmaken via de website van Kickstart 2022. Deze actiepagina is te delen met vrienden en familie, die op hun beurt het goede voornemen kunnen sponsoren. De deelnemers geven updates over hun voortgang via de pagina en op hun eigen gekozen einddatum wordt de balans opgemaakt. Is het gelukt om het goede voornemen vol te houden?

Noodhulp

Met het geld dat wordt opgehaald via de actie, kan het Rode Kruis belangrijke hulp verlenen. Het Rode Kruis staat al enkele jaren voor een enorme uitdaging in binnen- en buitenland. Sinds de coronapandemie is het Rode Kruis betrokken bij de coronahulpverlening. Dit komt boven op de hulp die de organisatie sowieso al moet verlenen, want natuurlijk blijven ook andere rampen en noodsituaties komen. In Nederland biedt het Rode Kruis onder andere ondersteuning op de vaccinatiestraten, in verpleeg- en verzorgingstehuizen en vervoeren hulpverleners mensen van en naar ziekenhuizen. Ook ondersteunt het Rode Kruis het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) bij de noodopvang van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland.

Dit jaar zijn er wereldwijd al meer dan 300 natuurrampen geweest. Zo werden de Filipijnen afgelopen week nog getroffen door een supertyfoon, hebben mensen in Kenia niet genoeg te eten door extreme droogte en in Kentucky helpen hulpverleners mensen die alles kwijt zijn geraakt door tornado’s. Hulpverleners van het Rode Kruis zorgen ervoor dat getroffenen van rampen en conflicten voorzien worden in hun basislevensbehoeften. Ook biedt het Rode Kruis medische- en psychosociale hulp en helpt de organisatie om het contact te herstellen tussen familieleden die elkaar uit het oog zijn verloren door een ramp of crisis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details