Platform over schenken, erven en nalaten
Appeltjes van Oranje 2019

Appeltjes van Oranje 2019

Dit zijn de winnaars!

ElanArt uit Gelderland, Taal Doet Meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je Hart zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2019. De prijzen werden op 23 mei door Koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving.

Wat zijn de Appeltjes van Oranje?

Het Appeltje van Oranje is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €15.000,-. Ieder jaar reikt Koningin Máxima deze prijs uit op Paleis Noordeinde. Lees meer over de Appeltjes van Oranje op de speciale campagnewebsite.

Ga naar Appeltjevanoranje.nl

Thema 2019

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’. De prijzen staan in het teken van mensen die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast weten te houden. We gingen op zoek naar de drijvende krachten achter succesvolle sociale projecten, die met hun aanpak, innovatiekracht en gedrevenheid een bijzonder verhaal te vertellen hebben over hun vrijwilligersaanpak.

‘Deze mensen zijn helden’

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij geloven in een sociaal verbonden koninkrijk waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor heb je mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken en dat met passie blijven doen, elke dag weer. Vrijwilligers zijn cruciaal. Daarom zoeken we mensen die deze vrijwilligers bij elkaar weten te krijgen, zodat ze samen in actie komen voor anderen. Deze mensen, dat zijn helden. Zij maken het verschil. En dat willen we belonen met onze Appeltjes van Oranje.”

Spannende finale

Na een spannende en inspirerende finaledag in het Utrechtse Fort Voordorp werden in januari twaalf organisaties genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2019. Op 23 mei ontvingen drie van hen het felbegeerde Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde.

Tot aan de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in mei hebben de inzenders de volgende stappen doorlopen:

  • Eerste beoordeling door het Oranje Fonds, selectie van maximaal 40 best passende initatieven
  • Online stemtiendaagse voor deze maximaal 40 kanshebbers van 7 t/m 16 januari
  • Voorronde met pitch voor deze maximaal 40 kanshebbers op 24 januari
  • Selectie van 12 genomineerde initiatieven
  • Selectie drie winnaars van een Appeltje van Oranje door bestuurscommissie

Heeft u vragen over de Appeltjes van Oranje? Stuur ons een bericht via appeltjes@oranjefonds.nl, we helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details