Platform over schenken, erven en nalaten
Artsen zonder Grenzen: Onhoudbare gezondheidssituatie in vluchtelingenkamp Dadaab

Artsen zonder Grenzen: Onhoudbare gezondheidssituatie in vluchtelingenkamp Dadaab

Nooit eerder behandelde Artsen zonder Grenzen zoveel patiënten in vluchtelingenkamp Dadaab, Kenia als in 2022: in totaal behandelde de medische noodhulporganisatie 12.007 patiënten, een stijging van 33 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het grootste deel van deze patiënten zijn ondervoede kinderen. Ook is er een cholera- en mazelenuitbraak in het kamp. Er is dringend meer medische hulp nodig. AzG roept de Nederlandse overheid op om te zorgen voor meer steun aan de vluchtelingen in het kamp.  

De mensen in de Hoorn van Afrika hebben te maken met een opeenstapeling van humanitaire crises. Door de ergste droogte in veertig jaar, mislukt oogst na oogst en slaan steeds meer mensen op de vlucht. De VN voorspelt dat het regenseizoen voor de zesde keer op rij zal uitblijven. Het aantal vluchtelingen in 2022 nam met 400 procent toe en de situatie is onhoudbaar. AzG heeft de hulpverlening in het kamp uitgebreid, maar kan het aantal patiënten niet aan. Er moet op grote schaal hulp komen om mensen op de vlucht in deze regio te kunnen blijven helpen.  

51.000 vluchtelingen in 2022 

In Dadaab wonen nu meer dan 233.000 geregistreerde vluchtelingen en meer dan 80.000 niet-geregistreerde vluchtelingen. In 2022 werden 51.000 nieuwe vluchtelingen geregistreerd. In 2023 verwacht de VN-vluchtelingenorganisatie mogelijk nog eens 90.000 nieuwe vluchtelingen in de kampen van Dadaab.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details