Platform over schenken, erven en nalaten
Asielhonden Dierencentrum Achterhoek weer veilig naar buiten

Asielhonden Dierencentrum Achterhoek weer veilig naar buiten

Dierencentrum Achterhoek heeft onlangs meerdere heupriemen en Y-tuigen aangeschaft. Een groep vrijwilligers nemen de asielhonden, die al wat langer zitten, mee buiten het terrein van de opvang voor een fijne wandeling. Zo zien de honden niet alleen de binnenmuren van de opvang, maar kunnen ze ook genieten van de frisse lucht.

Gedragsproblemen

De honden die vaak wat langer in de opvang zitten zijn vaak dieren die vanwege hun gedrag niet zo eenvoudig te herplaatsen zijn. Onzekerheid en angst liggen vaak ten grondslag aan gedrag dat in de praktijk bijvoorbeeld leidt tot incidenten als vluchten (weglopen) of bijten tijdens deze wandelingen buiten het terrein. Goed gereedschap zoals een goed hanteerbare riem en tuigje bevordert de veiligheid voor beide, maar zorgt er ook voor dat zowel de hond als de vrijwilliger zich zekerder voelen.

Quality time

Met deze nieuwe basisuitrusting kunnen de vrijwilligers en de honden veilig en comfortabel wandelen. De aandacht kan gericht worden op de interactie en de relatie tussen mens en dier en kunnen de honden even genieten van de quality time.

De vrijwilligers, mederwerkers en honden van Dierencentrum zijn ontzettend blij: “Gulle donateurs namens het Dierencentrum Achterhoek, hartstikke bedankt!!!“

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details