Platform over schenken, erven en nalaten
Australië: Noodhulp wordt op grote schaal ingezet

Australië: Noodhulp wordt op grote schaal ingezet

Veel mensen en dieren worden getroffen door de hevige bosbranden in Australië. Dankzij veel geweldige donateurs, kon het Wereld Natuur Fonds al een miljoen euro aan noodhulp toezeggen aan Australië. En deze noodhulp wordt op grote schaal ingezet.

  • Op Kangaroo Island in het zuiden van Australië worden gewonde dieren gered en wordt geprobeerd de bruine raafkaketoe en de smalvoetbuidelmuis voor uitsterven te behoeden.
  • De opvangcentra van Zoos Victoria leveren ondersteuning van gespecialiseerde dierenartsen bij het diagnosticeren van gewonde dieren, ook bieden de artsen zorg en medische behandelingen.
  • In Queensland worden speciale detectiehonden ingezet om in getroffen gebieden te zoeken naar koala’s die de branden overleefd hebben.

 

Ontzettend veel mensen helpen mee met het blussen van branden en het redden en verzorgen van dieren, maar dat is nog maar het begin. Het redden en opvangen van dieren heeft prioriteit, maar ook op de lange termijn is genoeg te doen. De natuur die vernietigd wordt door de branden, moet hersteld worden. WWF en partnerorganisaties zetten alles op alles om te zorgen dat de dieren weer een thuis hebben om naar terug te keren.

De branden woeden stevig door, maar sinds vandaag trekken onweersbuien en harde regen over het oostelijke deel van Australië. De hevige regen zou aardverschuivingen kunnen veroorzaken, maar voorlopig kunnen we niet anders dan afwachten.

WORD DONATEUR

De toenemende branden zijn een wereldwijd probleem dat we alleen kunnen oplossen door structureel te werken aan meer klimaatbestendige gebieden, het stoppen van ontbossing, herstel van bossen en het tegengaan van klimaatverandering. Help jij ons ook mee, samen met ruim 600.000 donateurs? Samen staan we sterk!

meer info

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details