Platform over schenken, erven en nalaten
Baanbrekend onderzoek en betere patiëntenzorg dankzij Erasmus MC Foundation
Meer geld voor onderzoek betekent een betere toekomst voor de patiënten. Artsen en onderzoekers werken elke dag keihard voor die betere toekomst… (Beeld LevienWillemse)

Baanbrekend onderzoek en betere patiëntenzorg dankzij Erasmus MC Foundation

Hier komen vele initiatieven samen met als doel om concrete projecten en veelbelovend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk te maken. 

“Samen met artsen en onderzoekers zet onze stichting zich in voor een gezonde toekomst voor iedereen”, zegt Leonore Tuijt, directeur van de Erasmus MC Foundation. “We steunen veelbelovend onderzoek in de breedste zin van het woord, voor bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten, dementie maar ook zeldzame immuun afwijkingen. Tevens steunen we initiatieven ten behoeve van patiëntenzorg en -welzijn. Bijvoorbeeld het realiseren van familiekamers en de daktuin, maar ook apparatuur zoals de elektronenmicroscoop.”

De daktuin op de achtse verdieping van het Erasmus MC, één van de projecten waar de Ermasmus MC Foundation zich hard voor maakte. De groene omgeving heeft een positief effect op het herstel van patiënten.

Geef invulling aan onmacht

“Normaal organiseren we veel evenementen zoals benefietdiners, sponsorlopen, de Tour for Life. Allemaal belangrijke inkomstenbronnen die nu vanwege Corona niet door kunnen gaan. Maar al snel bedachten we: we kunnen wél wat doen, zélfs vanuit huis! Met creatief denken bereik je zoveel. Zo is het Erasmus MC veel in de media, waardoor het voor velen duidelijk is dat er geld nodig is voor onderzoek.”

“We merken heel sterk de bereidheid van zowel particulieren als bedrijven om dit in crisistijd te ondersteunen”, vervolgt Leonore. “Natuurlijk mis je de magie van het bij elkaar komen en voelen dat je samen iets wilt betekenen voor anderen. Maar ook onze donateurs willen invulling geven aan het machteloze gevoel en dit omzetten in een daad.”

Steun hard nodig

“Daarom zijn we ook zo dankbaar voor alle periodieke schenkingen en giften.” Leonore constateert daarnaast dat steeds meer mensen een goed doel opnemen in hun testament. “Het is mooi te zien dat in deze -soms grimmige- wereld, mensen bereid zijn iets te betekenen voor een ander, ook als zij er zelf niet meer zijn… Bij ons is het mogelijk om heel specifiek aan te geven waar het geld aan besteed moet worden. Je kunt een fonds steunen, of een ziektebeeld; alles is bespreekbaar. Samen zoeken we iets passends en wat aan de voorwaarden voldoet.” Leonore merkt ook dat mensen het vaak fijn vinden om onderzoek in ‘hun eigen specifieke ziekenhuis’ of onderzoek van hun eigen arts te steunen.

Even geen events of sponsorloop door Corona, maar steunen kan altijd en is van onschatbare waarde. (Beeld Clincke Fotografie)

Nu en in de toekomst

“Naast doneren of nalaten aan een specifiek fonds, werkt het ook andersom: als er vanuit het Erasmus MC iemand is die onderzoek wil doen, bestuderen we de kans van slagen en proberen we mee te denken hoe dit te financieren.” Op dit moment ondersteunt de Erasmus MC Foundation diverse Corona-onderzoeken. “Enorm belangrijk in deze pittige crisistijd”, zegt Leonore. “Daarnaast starten we in december de campagne voor hersentumoronderzoek. Ook zijn we druk bezig om een Zeldzame Ziekten Poli voor volwassenen vorm te geven binnen het Erasmus MC. Zoiets is er in Nederland nog niet.”

Onbaatzuchtig

Meer geld voor onderzoek betekent een betere toekomst voor de patiënten. Artsen en onderzoekers werken elke dag keihard voor die betere toekomst… En de Erasmus MC Foundation blijft zich daarvoor inzetten. “Jullie steun daarbij is onmisbaar. Ik voel me een bevoorrecht mens… in de basis komen we alleen maar fijne mensen tegen met het hart op de goede plaats. Dat er zoveel onbaatzuchtige mensen zijn, doet ons goed en geeft hoop.” Leonore besluit: “Samen maken we ons sterk voor de volgende generaties.”

Voor meer informatie, vragen of kennismaken kunt u contact met ons opnemen via: foundation@erasmusmc.nl of 010-703 48 02.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details