Platform over schenken, erven en nalaten
Bescherm de beren en hun leefgebied

Bescherm de beren en hun leefgebied

Wereldwijd steunt Bears in Mind projecten om beren in het wild te beschermen en beren in nood te helpen. 

Bears in Mind richt zich op beren die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, beren die gebruikt worden voor de galindustrie of andere illegale handel en bescherming van beren in het wild. Bears in Mind realiseert haar doelstellingen door wereldwijd met projectpartners, NGO’s en lokale bevolking samen te werken.

Welzijn

Het Berenbos is het meest zichtbare onderdeel van ons werk in Nederland. In dit semi-natuurlijk opvangcentrum kunnen we getraumatiseerde beren weer beer laten zijn. Hier wordt de natuurlijke leefomgeving van de bruine beer zo veel als mogelijk nagebootst om hen weer de rust te geven en het natuurlijk gedrag weer tot uiting te laten komen. Ook het Natuurlijk Voedsel Programma draagt hieraan bij.

Dadon in het theater. | Dadon in Het Berenbos.

Dit project is in 1993 gestart als eerste berenopvangcentrum in Europa en sindsdien zijn er al 30 beren opgevangen in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal. Het Berenbos geldt inmiddels als voorbeeld voor veel berenopvangcentra waarmee we nauw samenwerken.

De projecten van Bears in Mind richten zich op drie kerngebieden: Welzijn, Natuurbescherming, en Voorlichting & Educatie. 

Het leefgebied van de beer moet beschermd worden. Er bestaan veel mens-dier conflicten vanwege afnemend leefgebied en uitbreidende steden. Door middel van voorlichting en educatie maken we lokale bevolking bewust van de waarde van beren in een leefgebied en bieden we alternatieven voor het simpelweg doden van een beer. Er zijn veel simpele manieren om landbouwgebieden tegen beren te beschermen, Bears in Mind werkt samen met lokale NGO’s en betrekt altijd alle partijen om samen tot een duurzaam resultaat te komen. Ook de strijd tegen de Traditionele Chinese Medicijn industrie, waarvoor galberen worden gebruikt, blijft hoog op de agenda staan. Ons doel is wreedheden tegen beren tegen te gaan en beren in hun natuurlijke omgeving weer beer laten zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details