Platform over schenken, erven en nalaten
Bescherm de beren en hun leefgebied

Bescherm de beren en hun leefgebied

Bears in Mind zet zich al meer dan 25 jaar in voor de bescherming van de beer en zijn leefgebied. Eén van de bekendste projecten van de stichting is Het Berenbos. In Het Berenbos krijgen bruine beren die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters een onbezorgd leven. Hier genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beren te stimuleren.

Samen met partnerorganisaties werkt Bears in Mind aan natuurbeschermings- en onderzoeksprojecten in onder andere Armenië, Bulgarije, China, Ecuador en Roemenië. Daarnaast zoekt Bears in Mind actief naar opvanglocaties voor beren in nood en werkt ze samen met diverse organisaties om opvanglocaties te bouwen in landen waar beren onder slechte omstandigheden gevangen worden gehouden. Bears in Mind steunt ook uiteenlopende educatieprojecten in binnen- en buitenland.

Beren helpen

Wilt u de beren helpen door Bears in Mind in uw testament op te nemen? Informeer dan bij uw notaris naar de mogelijkheden. Wij betrekken u graag bij onze organisatie en de projecten die we steunen.

Dadon

Eén van de beren in Het Berenbos is Dadon. In een Russisch theater moest hij onder andere dansen en rondjes rijden op een fiets. Toen hij zijn verzorger aanviel en zelfs doodde, werd er voor zijn leven gevreesd. Gelukkig kon hij uiteindelijk naar Het Berenbos komen. Hier geniet hij van zijn ‘berenleven’.


Bears in Mind

Postbus 9

3910 AA RHENEN

T +31 317 65 02 20

E info@bearsinmind.org

W www.BEARSinMIND.org

Contactpersoon:  Ingrid Vermeulen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details