Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Betere wetgeving voor dieren op Curacao

26 maart 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Destijds opgedragen aan politicus Kevin Jesurun die met de ramp met MH17 het leven liet.

“Eindelijk, een slaak van opluchting nu het parlement de actuelere dierenverordening heeft aangenomen.” Dat viel te beluisteren bij de werkgroep die zich hier hard voor heeft gemaakt.

In 2010 nam de vrijwilligersorganisatie Stichting Dierenhulp, met dierenprojecten in het koninkrijk Nederland, hiertoe het initiatief. Juristen werkten er Pro-Deo aan. Waarna wetgeving juriste, Mr. Natalie Samson, vorm gaf aan de nieuwe wetgeving, waarin er ruggenspraak met veel partijen, waaronder politie, justitie en dierenartsen was geweest. In juli 2016 bracht de toenmalige fractie van PAIS het binnen de regering van Curacao.

Politieke onrust, een deel desinteresse deden het stuk weer op de plank belanden, maar de aanhoudende roep om verbetering en respect voor levende schepsel zorgde uiteindelijk voor het gewenste resultaat.

“We zijn blij, maar er moet nog het nodige gaan gebeuren. Handhaving dat is nu het speerpunt. Wetten zijn mooi, maar als deze niet nageleefd worden en er geen toezicht op is dan heeft het weinig zin. Maar we zijn blij en trots, temeer omdat het ons jubileum jaar is met ons 25-jarig bestaan waarin het toch gelukt is.” Laat de initiatiefnemer van Stichting Dierenhulp, Mark Vos weten.

Bonaire nu aan zet

Het volgende eiland waar men deze nieuwe wetgeving hoopt te implementeren in de huidige wetgeving, is het eiland Bonaire. Inmiddels is het stuk al unaniem door de eilandsraad gekomen en is het Bestuurscollege nu aan Zet. 

Stichting Dierenhulp is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de bijzondere relatie mens en dier beter voor het voetlicht te brengen. Wetgeving ter bescherming is een onderdeel, naast het voorkomen van dierenleed via sterilisatie campagnes. Meer informatie over dit non-profit werk is te zien op de website www.dierenhulp.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details