Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Bij stichting Dierennood gaat 100% van de donaties en legaten naar hulp voor dieren

Dierennood-01
Marlie verzorgt een aangereden hond.

Tekst | Dierennood

Beeld | Dierennood

4 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Maar liefst 67% van de Nederlanders zijn dierenvrienden en sommigen van hen nemen dan ook een dierenstichting op in hun testament. Maar Nederland is het enige land ter wereld zonder zwerfhonden! De meeste dierenvrienden weten dan ook, dat de echte nood voor zwerfdieren juist plaatsvindt buiten onze landsgrenzen. 

Hanno Berger, oprichter van de gespecialiseerde stichting Dierennood stelt dan ook: “Als je zwerfdieren wilt helpen die het meest in de ellende zitten, ben je bij ons aan het goede adres.”

Er zijn een aantal (zeer) grote dierenorganisaties die ook wereldwijd opereren. Bijvoorbeeld bij rampen. Of met het verplaatsen van een tijger met groot materieel naar een natuurpark. Prachtig werk, dat echter per dier vaak extreem veel kosten met zich meebrengt.

“Als iemand als dierenvriend echter de voorkeur geeft aan meer kleinschalige hulp, waarbij voor relatief weinig geld veel zwerfdieren in nood geholpen kunnen worden, dan is het interessant om onze website te bezoeken: www.dierennood.nl

Voorkomen

De stichting Dierennood is bovendien ook gespecialiseerd in het laten uitvoeren van belangrijke sterilisaties bij zwerfdieren. Dat blijkt immers de enige echt structurele manier om het aantal dieren in de meedogenloze straten te doen verminderen. Met inmiddels meer dan 80.000 sterilisaties is Dierennood op dat gebied zelfs één van de grootsten in Europa.

Daarmee zijn in de afgelopen 12 jaar al meer dan 120 miljoen (!) trieste dierenlevens voorkomen. Wist u dat met iedere sterilisatie­operatie van gemiddeld € 25 er maar liefst 1.500 nakomelingen niet meer op de straten geboren worden?

Betrouwbaar

Hanno Berger geeft aan dat de controle op de betrouwbaarheid van iedere aanvraag bij stichting Dierennood zeer langdurig en intensief is. Hij stelt: “Wij checken zowel via social media maar ook online via Google. De e-mails over en weer zijn daarbij niet te tellen. Dit gehele proces neemt soms zelfs meer dan een jaar tijd in beslag.” Ook de verantwoording van iedere donatie wordt door stichting Dierennood zeer serieus genomen. Dat begint al met het wekelijks bijwerken van iedere donatie per hulpproject, met daarbij de namen van alle donateurs. Mits niet als ‘anoniem’ aangegeven. “Bij ons gaat 100% van de donaties en legaten daadwerkelijk naar dieren in nood, wat vrij uniek is. Maar ook de concrete resultaten na afloop van ieder hulpproject worden op onze website geplaatst, met uitgebreide verslagen, foto’s en soms zelfs video’s van een nieuwgebouwd asiel of bijvoorbeeld een vrachtwagen vol met voer voor de hongerige dieren.”

Opvang voor achterblijvende huisdieren 

Op verzoek van een notaris, heeft stichting Dierennood een mooie regeling opgezet, om dier-eigenaren de zekerheid te kunnen geven, dat eventueel hun overlevende huisdieren zeer diervriendelijk door de stichting kunnen worden herplaatst. Dat gebeurt dan niet – zoals meestal – in een asiel, maar bij streng geselecteerde dierenvrienden in een huiselijke situatie. Kijk voor meer informatie op: www.dierentestament.nl

Voor meer algemene informatie over deze stichting: www.dierennood.nl en/of bel oprichter Hanno Berger op 010-420 23 44.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details