Platform over schenken, erven en nalaten
Bij Stichting Nationale Dierenzorg staat dierenwelzijn hoog in het vaandel

Bij Stichting Nationale Dierenzorg staat dierenwelzijn hoog in het vaandel

“We hebben een pension voor honden en katten als hun baasjes op vakantie gaan of gaan verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld, een asiel voor honden en katten die een nieuw baasje zoeken, een honden-crèche, een dierenambulancedienst voor de regio’s Wassenaar, Leidschendam en Voorburg én een Seniorenclub”, vertelt Inez de Ligt, directeur bij Dierenzorg. “Al ruim 90 jaar wordt er door onze professionele dierverzorgers en enthousiaste vrijwilligers met veel liefde en aandacht gezorgd voor dieren die dat nodig hebben.”

Seniorenclub

“In onze seniorenclub, het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland, zou elk huisdier zijn of haar oude dag wel willen slijten”, vervolgt Inez. “De Seniorenclub is initieel opgezet voor de opvang van dieren waarvan de eigenaar niet meer in staat is voor ze te zorgen, maar biedt inmiddels ook een warme mand voor bejaarde of door een ongemak moeilijk te plaatsen asieldieren.” Speciaal voor de bejaarde dieren zonder eigenaar is er een adoptie(dieren)fonds. Via een structurele financiële bijdrage kunnen mensen die zelf geen huisdier in huis kunnen hebben mee helpen en af en toe hun adoptiedier bezoeken. “Wij vinden het belangrijk dat honden en katten een rustige oude dag kunnen beleven in een omgeving die speciaal voor dit doel is opgezet.”

Uitbreiding nodig

Inez geeft aan dat het huidige verblijf van de Seniorenclub en het kattenhuis aan vernieuwing toe is. “Het heeft bij ons een hoge prioriteit dat deze oude dieren in een warm en windvrij gebouw komen, daarom zijn we druk bezig met de nieuwe onderkomens. Er is veel financiële steun nodig om dit te kunnen realiseren, want met liefde alleen komen we er niet.”

De zorg voor úw huisdier

“Naast de mogelijkheden om te doneren en/of na te laten aan Dierenzorg, is het ook belangrijk dat mensen nadenken over wat ze willen dat er met hún huisdier gebeurt als ze er zelf niet meer voor kunnen zorgen.” Inez besluit: “Door dit goed te regelen, is het een hele geruststelling te weten dat Dierenzorg de zorg van uw dieren overneemt.” 

In de brochure Nalaten, schenken en doneren aan Dierenzorg staan alle mogelijkheden op een rij. Een persoonlijk gesprek is natuurlijk ook mogelijk. Bel met 070 517 98 52 of stuur een mail naar Inez de Ligt: inez@ndz.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details