Platform over schenken, erven en nalaten
Bijna 120.000 handtekeningen voor Ronald McDonald Huis Utrecht overhandigd

Bijna 120.000 handtekeningen voor Ronald McDonald Huis Utrecht overhandigd

Volgende stap 

In spanning kijken we uit naar volgende week. De Provinciale Staten stemmen op 10 maart namelijk over de nieuwe locatie van het Huis. Met de petitie wil het Ronald McDonald Kinderfonds de provincie vragen hun hart te laten spreken, en in te stemmen met de nieuwe locatie.  

Nieuwe locatie Huis Utrecht 

Ronald McDonald Huis Utrecht moet weg op de huidige locatie, om plek te maken voor een parkeergarage en zo het gebied rondom de ziekenhuizen duurzamer en autoluwer te maken. Samen met alle betrokken partijen, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, en Prinses Máxima Centrum is een nieuwe, ideale locatie voor Huis Utrecht gevonden. Elke dag kunnen op deze nieuwe locatie 50 gezinnen op loopafstand van hun zieke kind in het ziekenhuis zijn. 

Toch adviseert Gedeputeerde Staten van de provincie negatief over deze nieuwe plek, omdat er dan een zogenaamde ‘rode contour’ moet worden verschoven. Zij stellen een alternatieve plek voor, ver weg van de kinderziekenhuizen. Ouders moeten dan ’s nachts veel te lang over het verlaten terrein dwalen, om dicht bij hun zieke kind te zijn. 

Mama Zoon ziekenhuisbed

Noodzaak van het Huis 

Met de petitie hoopt het Kinderfonds Provinciale Staten te overtuigen van de noodzaak om het Huis op veilige loopafstand van de ziekenhuizen te plaatsen. Zo zijn ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar, juist als zij dat het hardst nodig hebben.  

De petitie ‘Provincie, geef ouders en hun zieke kind een plek dicht bij elkaar’ wordt door 119.650 mensen gesteund, waaronder ook UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Prinses Máxima Centrum en Vereniging Kinderkanker Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details