Platform over schenken, erven en nalaten
Bijna 1200 organisaties op de bres voor cultuur

Bijna 1200 organisaties op de bres voor cultuur

Dit jaar komen 1182 lokale cultuurorganisatie  in actie. De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die de acties uitvoeren. Zeker nu er nog geen versoepelingen zijn voor de culturele sector, zijn deze zinkomsten extra welkom.

Bijna alle deelnemende organisaties richten zich op cultuur. Koren, harmonieën, orkesten en fanfares uit het hele land doen mee, waaronder het Flevo’s Mannenkoor, Muziekvereniging Prins Hendrik en Smartlappenkoor Kommer en Kwel. Ook zijn er veel streekmusea onder de deelnemers, bijvoorbeeld Stichting Onderduikersmuseum de Duikelaar en het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. De overige organisaties richten zich vooral op natuur, zoals lokale afdelingen van IVN en Stichting Landschapsbeheer Groningen.

De netto-opbrengst van de landelijke actie ontvangen de deelnemende organisaties via het Prins Bernhard Cultuurfonds Organisaties besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jong talent en vaak ook aan een grote voorstelling ná corona. Met deze actie krijgen vooral lokale cultuur- en natuurverenigingen een enorme boost. Dit versterkt de gemeenschapszin.

Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details