Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Bijna op wekelijkse basis worden we geconfronteerd met ernstig dierenleed

15 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Berichten over bijvoorbeeld misstanden in slachthuizen, gezondheidsproblemen bij kortsnuitige honden die doorgefokt zijn en massale ruimingen van duizenden kippen omdat er in hun stal vogelgriep is uitgebroken. Niet voor niets zijn er in Nederland en in de rest van de wereld veel dierbeschermingsorganisaties die zich sterk maken voor dieren via campagnes en het creëren van bewustwording.

Maar er is meer nodig: betere wet- en regelgeving kunnen bijdragen in het voorkomen van dierenleed en het beter ondersteunen van directe hulp aan dieren. Politiek en overheid hebben een enorm belangrijke rol als het gaat over de bescherming van dieren. In de Dierencoalitie hebben zeventien organisaties zich verenigd in de belangenbehartiging voor dieren in politiek Den Haag. Het doel van de Dierencoalitie is om krachten te bundelen en richting ministerie en parlement met één stem voor de belangen van dieren op te komen. Eendracht maakt immers macht.

De Dierencoalitie heeft al veel bereikt, zoals een einde maken aan het levend koken van kreeften en krabben, een verbod op het vergassen van eendagskuikens en een handels- en importverbod op doorgefokte dieren met schadelijke kenmerken. Er is echter nog veel om gezamenlijk voor te strijden in Nederland; we blijven ons in 2022 o.a. inzetten op een betere rechtspositie van het dier, realisatie van de lijst met geschikte huis- en hobbydieren, betere leefomstandigheden voor dieren in de veehouderij en het redden van dieren in (klimaat-)rampen. En dát is alleen mogelijk met de hulp van vrijwilligers en donateurs. De Dierencoalitie als samenwerkingsverband, maar ook de afzonderlijke organisaties kunnen daarom elke steun in de vorm van een donatie of nalatenschap goed gebruiken.

De Dierencoalitie bestaat uit de volgende organisaties:

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details