Platform over schenken, erven en nalaten
ChimpUpdate Mbebo

ChimpUpdate Mbebo

Mbebo is een eigenwijze chimpansee die woont op het Tchindzoulou eiland van het Tchimpounga-opvangcentrum. Hij kwam aan als getraumatiseerde baby maar is inmiddels uitgegroeid tot een sterke, ontdeugende chimpansee!

Nieuwe chimpansees in de groep van Mbebo

Mbebo, Amazon, Benjamin, en Lemba hebben sinds kort uitzicht op het slaapverblijf van twee nieuwe chimpansees en deze houden ze dan ook nieuwsgierig in de gaten. Er is een groot raam met tralies waardoor de twee groepen elkaar kunnen observeren en dit gebeurt dan ook volop.

Joana en Rickita

Deze chimpansees zijn twee vrouwtjes, Joana en Rickita, die onlangs in Angola in beslag genomen zijn en zo bij Tchimpounga terecht gekomen zijn. Deze twee vrouwtjes zullen binnenkort met de groep van Mbebo samengevoegd worden. Eerst moeten zij hun quarantaine periode door om er zeker van te zijn dat zij in goede gezondheid zijn en dat zij geen ziektes meebrengen.

Mbebo, een asociale chimp?

Het gaat interessant worden om te zien hoe Mbebo gaat reageren op de aanwezigheid van deze volwassen vrouwtjes. Mbebo is altijd een beetje apart geweest waar het op sociale contacten aankomt. Hij is niet goed in het maken van nieuwe vrienden en daarom is zijn integratie met een groep chimps op één van de eilanden mislukt. Nu wacht Mbebo dus een nieuwe uitdaging.

Integratie met Benjamin

Hij is nu net gewend aan Benjamin die sinds een paar maanden in de groep zit en hun relatie ziet er goed uit. Deze integratie was echter ook een uitdaging voor Mbebo aangezien Benjamin zijn hele leven in zijn eentje in een kooi opgesloten heeft gezeten. Hierdoor heeft Benjamin een beetje een rare persoonlijkheid, hij gedraagt zich niet zoals de meeste chimpansees en weet weinig van de regels in een chimpansee groep.

Samen herrie maken

Toch lijken Benjamin en Mbebo goed te matchen, ze vinden het leuk om samen een hoop stampij te maken door op de grond te stampen en hard door het verblijf te slingeren, hard te rennen en takken achter zich aan te slepen. Zeker wanneer het fruit voor het eten langs hun verblijf naar de keuken gebracht wordt! Ze rennen en gillen dan wat af, terwijl Lemba en Amazon hen van een afstandje gadeslaan, vrouwtjes zijn altijd wat rustiger dan de mannetjes.

Bedankt voor jouw steun!

Bedankt voor jouw steun! Dankzij de steun van alle adoptieouders kunnen wij Mbebo de zorg geven die hij verdient.

Wil jij ook een chimpansee adopteren? Klik dan hier!

Om chimpansees als Mbebo en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details