Platform over schenken, erven en nalaten
Chipreaders, vangkooien en dwangkooien voor Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

Chipreaders, vangkooien en dwangkooien voor Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

Uiteraard ging DierenLot akkoord en zo kon de opvang de materialen aanschaffen en doorgaan met hun geweldige werk voor de zwerfkatten.

Chipreaders

Zo hebben zij chipreaders aangeschaft. Deze gebruikt de opvang heel vaak voor identificatie van de katten die binnenkomen, maar ook voor registratie en controle wanneer ze de katten zelf chippen.

Vangkooien

Daarnaast hebben ze vangkooien aangeschaft. De vangkooien worden gebruikt om katten met een eigenaar die weggelopen zijn te vangen, om katten zonder eigenaar te vangen en katten die in het TNRC-programma terecht komen, maar eerst gecastreerd moeten worden bij de dierenarts.

,,Omdat katten zich vaak niet meteen laten vangen en het soms ook over grotere kolonies gaat, komt het regelmatig voor dat we op een vanglocatie enige dagen vangkooien laten staan.”

Dwangkooien

,,Tot slot hebben we opduwers (of dwangkooien) gekregen van DierenLot. Deze gebruiken we op een gemiddelde dag heel wat. Een typische dag hebben alle drie onze ambulances er 3 mee voor vervoer van katten en zijn er al snel een stuk of 6-10 in gebruik om katten van en naar de dierenarts te verplaatsen.”

Pittige karakters

,,Wij gebruiken nooit reguliere reismandjes voor kattenvervoer, ook niet binnen onze opvang, altijd dergelijke kooien. Dit door de soms wat pittige karakters van de dieren, maar ook omdat we katten zowel vanaf de zijkant als van boven snel in een hok kunnen plaatsen. 

Bedankt

,,Kortom, Stichting DierenLot heeft ons echt geholpen om ons werk mogelijk te maken met de aanschaf van cruciale materialen. Heel erg bedankt!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details