Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Chipreaders voor Stichting Kitty-Cat

13 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Stichting Kitty-Cat zet zich in om de populatie zwerfkatten in de regio’s Winterswijk, Oost Gelre en Aalten te verminderen. Ze vangen verwilderde kittens op om ze op te vangen in liefdevolle gastgezinnen. Wanneer ze gezond, gesocialiseerd en op leeftijd zijn, worden de kittens uitgeplaatst naar forever homes.

Daarnaast castreert en steriliseert de stichting verwilderde katten om daarmee het aantal nestjes te beperken dat in het wild wordt geboren en zorgt het ervoor dat de overlast van verwilderde katten beperkt wordt.

Chipreaders

De katten worden gevangen met speciale vangkooien en dan komt het ook wel eens voor dat de kat die gevangen is wél een baasje heeft. Om dat uit te sluiten wordt de chip gelezen met een chipreader. Voorheen werd er gewerkt met één chipreader maar dat was niet ideaal omdat het werkgebied van Kitty-Cat erg groot is en het flink heen en weer rijden was. Daarom heeft de stichting bij ons een aanvraag ingediend voor 3 chipreaders zodat er nu een chipreader beschikbaar is in al hun werkgebieden. Daarmee heeft de stichting in alle drie werkgebieden nu een chipreader tot hun beschikking.

“Hiermee kunnen we veel effectiever werken, ook omdat de chipreaders alle beschikbare chips kunnen uitlezen en ze lezen ook goed uit van een afstand. Wat ook prettig is wanneer we met verwilderde, angstige katten te maken hebben.
De katten worden gevangen met speciale vangkooien en met de chipreaders kunnen we snel zien of de kat ook ergens thuis hoort. We kunnen dan de kat weer snel herenigen met hun baasje. Iedereen wint!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details