Platform over schenken, erven en nalaten
Dankzij de hulp van DierenLot kunnen de zwakke dieren van Hokazo nu in alle rust herstellen in de nieuwe recoveryruimte

Dankzij de hulp van DierenLot kunnen de zwakke dieren van Hokazo nu in alle rust herstellen in de nieuwe recoveryruimte

Bij Stichting Hokazo worden de dieren eerst opgevangen in de quarantaineruimte, waarna zij verhuizen naar de adoptievloer waar zij wachten op een nieuw huisje. Zieke dieren verblijven in de ziekenboeg en de zeer besmettelijke aandoeningen worden in een isolatieruimte behandeld, maar voor dieren die langere intensieve zorg nodig hadden, was er helaas nog geen plek.

Vorig jaar nam Hokazo een Maarten Stoopendaal Droomcheque van maar liefst € 25.000 in ontvangst van Stichting DierenLot. Dankzij deze bijdrage heeft de opvang een recoveryruimte kunnen realiseren voor de dieren die intensieve zorg nodig hebben. Denk hierbij aan dieren die ernstig zijn verzwakt of herstellende zijn van zware ingrepen zoals een pootamputatie, staartamputatie, bekkenbreuk of een oogoperatie.

Recoveryruimte

Een lege ruimte in de opvang, die voorheen gebruikt werd als pensionruimte, is helemaal omgetoverd tot recoveryruimte. Een voordeel van deze ruimte is dat de honden- en kattenverblijven niet in de buurt zijn en de dieren daarom in alle rust kunnen herstellen.

Verbouwing

De ruimte werd volledig aangepakt. Een nieuw keukenblok en schrobputje om het schoonmaken en desinfecteren makkelijker te maken en er werd een ventilatiesysteem aangelegd voor goede ventilatie van de kamer. Om de ruimte af te sluiten van de naastliggende opslag werd een schuifdeur geplaatst.

Inrichting

De recoveryruimte werd voorzien van 21 metalen kattenkooien, allemaal met een draaibaar voederset om stress tot een minimum te beperken. Met dit draaibare systeem kan eten en drinken namelijk van buiten de kooi worden bijgevuld.

Daarnaast zijn de kooien hoger waardoor de dieren ook meer ruimte hebben en zijn er ligplanken aanwezig waar de dieren op kunnen liggen.

Bedankt!

,,Al met al een forse investering, maar de dieren die hier met alle rust en ruimte kunnen herstellen zijn Stichting DierenLot enorm dankbaar! Dankzij een zeer gulle droomcheque van Stichting DierenLot van € 25.000 kunnen wij nu onze dieren in deze luxe ruimte verzorgen.’’

Maar DierenLot had niet kunnen helpen zonder de hulp van hun geweldige donateurs, giftgevers en loterijspelers. Heel hartelijk dank!!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details