Platform over schenken, erven en nalaten
De grootste vrijwilligersactie van Nederland

De grootste vrijwilligersactie van Nederland

Elke maatschappelijke organisatie kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn maar waar de mankracht voor ontbreekt. Het opknappen van een gebouw, lenteklaar maken van een moestuin of een leuk extraatje organiseren voor bewoners… Voor dat soort activiteiten organiseert het Oranje Fonds ook dit jaar weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doe je ook (weer) mee op 12 en 13 maart? 

NLdoet is dé kans om elke klus te klaren. Je legt als organisatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie organisatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij!

Financiële bijdrage en gratis promotie

Organisaties kunnen vanaf 16 november weer een bijdrage van maximaal €350 per locatie aanvragen voor bijvoorbeeld materialen en catering. De deadline is 31 januari, maar wacht niet te lang, want op=op. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt daarnaast begin maart ons NLdoet promotiepakket. In februari 2021 roepen wij heel Nederland in een campagne op om tijdens NLdoet voor iemand anders klaar te staan. Zo maken we samen van NLdoet een succes!

Het Oranje Fonds helpt graag bij de organisatie. Voor veel voorkomende klussen hebben wij voorbeeld-draaiboeken ontwikkeld. Overweeg je  mee te doen maar weet je niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips en downloads!

Veilig meedoen aan NLdoet

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roepen we deelnemers ook dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en  RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet.

Om NLdoet zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden heeft het Oranje Fonds een aantal dingen bedacht. Zo mag je activiteit op meerdere dagen plaatsvinden, is er extra geld beschikbaar voor de aanschaf van beschermende materialen en hebben we onze voorwaarden voor organisaties die werken met een kwetsbare doelgroep aangepast. Lees hier meer over bij de FAQ’s op nldoet.nl.

Tijdelijke sluiting Oranje Fonds aanvraagsysteem

Het Oranje Fonds aanvraagsysteem gaat in december tijdelijk dicht vanwege werkzaamheden. We stappen over naar een nieuw systeem. De overgang naar een nieuw systeem brengt niet alleen technische veranderingen met zich mee, we hebben ook tijd nodig om het te testen. Dan weten we zeker dat alles naar behoren werkt als jij het gaat gebruiken. We vragen hiervoor je begrip.

De overgang van ons systeem vindt plaats tijdens de NLdoet campagne. Vanaf 16 november kun je een NLdoet klus aanmelden en een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen. Ook voor NLdoet aanvragen geldt echter dat het systeem tijdelijk wordt gesloten. Dit staat nu gepland vanaf 20 december. Mocht dit eerder of later zijn dan communiceren wij dit tijdig via alle NLdoet communicatiekanalen. Vanaf 1 januari ben je van harte welkom om in ons nieuwe systeem een klus aan te melden en geld aan te vragen.
Lees meer over de bijzonderheden van de tijdelijke sluiting bij de FAQ’s op nldoet.nl.

Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor

Het Oranje Fonds steunt projecten die mensen met elkaar verbinden. Met geld, aandacht, advies en warme toewijding. Zodat niemand meer buitengesloten is en iedereen kan meedoen.  Zo krijgen ouderen een maatje, komen jongeren samen in een opgeknapt wijkcentrum, bieden vrijwilligers in het hospice een luisterend oor en brengt de buurttuin mensen bij elkaar. Vrijwilligers hebben daar een onmisbare rol en dat stimuleren we. Bijvoorbeeld met NLdoet en Maatjes Gezocht. En met Burendag maken we van de straat een thuis. Doe je mee?

We investeren jaarlijks 30 miljoen euro met steun van de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij en ook steeds vaker met hulp van bedrijven en vrienden.

Benieuwd wat het Oranje Fonds kan betekenen voor jullie organisatie? Kijk voor meer informatie op www.oranjefonds.nl/aanvragen.

Contact

Vragen over NLdoet? Neem contact op met het NLdoet team via [email protected] of bel tijdens kantooruren: 0900-4488448 (lokaal tarief).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details