Platform over schenken, erven en nalaten
De juiste temperatuur voor de vogels van World of Birds

De juiste temperatuur voor de vogels van World of Birds

Het witten van de kas is een ontzettend belangrijk moment voor World of Birds. Zij moeten dat namelijk altijd ontzettend goed timen.

Het witten zorgt er namelijk voor dat het niet te warm wordt in de kassen, maar een nadeel is dat dit de warmte in de kas dan ook weert. Hierdoor kan het tijdens de koude dagen nog erg koud worden voor de vogels in de kas.

Als ze te vroeg witten en er komen nog een paar koude dagen/nachten dan hebben de vogels moeite om zich warm te houden. Maar witten ze te laat dan loopt de temperatuur in de kas gauw op tot boven de 40 graden en dat is levensbedreigend voor de vogels. Rond mei is World of Birds dus extra alert op de weersvoorspellingen om precies op het juiste moment te kunnen handelen.

,,Gelukkig is het bedrijf dat onze kassen wit heel behulpzaam en kunnen ze vaak binnen een dag al komen. Dit jaar was een lastig jaar qua weer. Nog heel laat in mei zijn er koudere nachten geweest. Maar we hebben het wederom gered en de kas is weer voorzien van een mooi kalklaagje die onze vogels tot ongeveer oktober zal beschermen tegen de hopelijk mooie zomerse dagen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details