Platform over schenken, erven en nalaten
De quarantaineruimte van Stichting Hazel

De quarantaineruimte van Stichting Hazel

Het dak en de muren van de quarantaineruimte van Stichting Hazel was lek met als gevolg dat er water naar binnen kwam. Er ontstond schimmel op de muren en de konijnen zaten in een vochtige ruimte en dat is voor de konijnen natuurlijk verre van ideaal. Er zat niks anders op voor de opvang dan zo snel mogelijk verbouwen.

Maar een verbouwing brengt kosten met zich mee en na een eerste berekening kwam de opvang er al snel achter dat ze niet genoeg financiële middelen hadden om de verbouwing volledig zelf te betalen. Ze wilden alles graag in één keer doen, omdat dit beter is voor de dieren zodat ze niet meerdere keren moeten verhuizen.

Hard nodig

De verbouwing was hard nodig omdat de quarantaineruimte echt niet meer geschikt was om de dieren veilig op te vangen, maar er waren nog wat meer dingen die aangepakt moesten worden. Zo waren de verlichting en elektra niet meer veilig en was er ook geen geschikte plek om materialen schoon te maken.

Aanvraag

Voor een gedeelte van de verbouwing deed de opvang een aanvraag bij DierenLot en wij deden een bijdrage zodat de konijnenopvang de quarantaineruimte kon opknappen.

Verbouwing

De opvang ging aan de slag met de aanleg van water en elektra, er is een schoonmaakplaats gemaakt waar de materialen schoongemaakt kunnen worden en het dak is gerepareerd. Alle rotte en beschimmelde plekken zijn vervangen met nieuw materiaal en de stro- en hooiopslag waterdicht is gemaakt.

Behandelplek

Naast dat de ruimte van de quarantaineruimte is opgeknapt, is er ook een medische onderzoekplek geplaatst zodat de konijnen nu nog beter onderzocht kunnen worden op ziektes of een veilige plek waar ze medicatie toegediend kunnen krijgen.

De konijnen kunnen nu weer veilig verblijven in de quarantaineruimte, maar Stichting DierenLot had niet kunnen helpen zonder de hulp van onze donateurs, giftgevers en loterijspelers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details