Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

De vogels genieten volop van hun nieuwe verblijf!

volieres-2.3f9f7b kopiëren

10 mei 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In augustus kwam er bij DierenLot een aanvraag binnen van Dierenambulance Midden-Limburg. Deze organisatie vangt verschillende dieren op, waaronder volierevogels zoals parkieten, kanaries en andere soorten. Jaarlijks worden veel van dit soort vogels vrijgelaten/gedumpt of ze ontsnappen. Zelden gaat er eentje terug naar de eigenaar.

Bij de dierenambulance waren er wel vogelkooien maar die waren te klein om deze vogels langer dan 2 weken in te laten verblijven. De vogels konden daar niet in vliegen en spelen was er amper in mogelijk. De vogels konden niet in groepen geplaatst worden, terwijl dit voor veel soorten erg belangrijk is. Daarnaast werd de capaciteit te klein. Tijd om een aanvraag te doen bij DierenLot!

Ook over deze aanvraag hoefden wij niet lang na te denken en bij Dierenambulance Midden-Limburg konden ze aan de slag. En het resultaat mag er zijn!

Ondertussen zijn de volières geplaatst. Dankzij deze nieuwe verblijven kunnen vogels hun natuurlijke gedrag vertonen, spelen met hun soortgenootjes en heerlijk rondvliegen. De volières zijn geheel ingericht met beplanting en verstopplekken, voerbakjes en klimtouwen. Dankzij uw steun is de dierenwelzijn weer een stukje verbeterd!

Dierenambulance Midden-Limburg: ‘’Niet alleen wij maar de vogels zijn ook super blij met zoveel ruimte en andere soortgenootjes bij elkaar. Ze genieten volop in hun nieuwe verblijf. Namens alle vrijwilligers en dieren heel hartelijk dank!’’

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details