Platform over schenken, erven en nalaten
Deze hond werd gelukkig nog gered! Maar er is zoveel meer te doen in Servië …

Deze hond werd gelukkig nog gered! Maar er is zoveel meer te doen in Servië …

Ja, deze foto is heel heftig! Maar het laat helaas wel de realiteit zien, waar een stel zeer moedige dierenvrienden in Odzaki in Servië vrijwel dagelijks mee te maken hebben.

Zonder enige hulp van lokale autoriteiten of een andere instantie proberen Gordana, Elvira, Dusan, Laura en Anica het leven van de grote aantallen zwerfdieren in hun omgeving iets dragelijker te maken. En dat al zes jaar lang.

Zelfs in verlaten oude fabriekshallen vinden zij zwerfdieren. Deze pup heeft wat oude doeken gekregen en krijgt soms wat voer…

Ze halen de dieren van de straat, proberen geld in te zamelen voor sterilisaties en medische behandelingen en kijken dan of er een mogelijkheid bestaat om ze een onderdak te kunnen geven.

Donaties van particulieren worden steeds spaarzamer, dus alles wordt zoveel mogelijk uit eigen middelen bekostigd. 

Ze zijn echter nu ten einde raad. Lang kunnen ze dit niet meer volhouden. De dierenarts wacht al een hele tijd op zijn geld en voldoende voedsel kopen wordt steeds problematischer.

Vaak kunnen ze alleen nog maar droog brood uitdelen, iets anders is er gewoonweg niet. Maar in de komende – wellicht weer strenge – winter zullen veel dieren op brood alleen, helaas niet overleven.

De foto’s die zij ons gestuurd hebben zijn slechts een kruimel, misschien een honderdste deel van wat deze 5 dierenvrienden in de afgelopen zes jaar allemaal gezien en meegemaakt hebben. 

Genoeg ellende voor honderd jaar! Honden aan kettingen en vergiftigingen, schotwonden, schoppen, ophanging en verwaarlozing. Dat alles komt vrijwel dagelijks bij hen voorbij…

Diertjes in dichtgebonden zakken, in dozen en emmers in velden, langs kanalen en spoorwegen. De ellende is eindeloos…

Meer weten? Lees HIER meer over dit hulpproject.

Wil je ajb samen met ons hen de helpende hand reiken?

En je weet, bij ons wordt je donatie echt goed besteed. Wij kennen namelijk geen aftrek voor kosten zoals salarissen, huisvesting, autokosten of andere overbodige franje. Nergens voor nodig.

Alles voor de dieren!

Doneer ajb vandaag nog voor deze extra campagne:
NL16 INGB 0004 7841 60
t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Klein Project 87’
of via onderstaande doneerknoppen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details