Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren in nood zullen altijd geholpen moeten worden

Dieren in nood zullen altijd geholpen moeten worden

Het hebben van een huisdier is voor veel mensen iets bijzonders. Veelal worden zij beschouwd als familielid en wil men als dierenvriend goed voor de dieren zorgen. Dieren zijn tenslotte afhankelijk van de mens waar het gaat om eten, drinken en liefdevolle verzorging. Het is dan ook onbegrijpelijk dat mensen dieren kwaad doen. Toch gebeurt dit. Oók in Nederland. Wij trekken ons dit vreselijke lot erg aan en willen een dier in nood graag helpen. Daarom komt Stichting DierenLot op voor deze dieren. Er staan elke dag vele vrijwilligers paraat om honderden mishandelde, gewonde of in de steek gelaten dieren te redden.

Stichting DierenLot

“DierenLot biedt hulp aan circa 300 kleine en middelgrote, lokale en regionale dierenhulporganisaties in Nederland. Ook bij u in de buurt! Denk hierbij aan dierenasielen, opvangcentra of de dierenambulance. Met de liefde voor dieren zit het vaak meer dan goed, maar als je je zo vol passie inzet voor de dieren, ligt de focus niet altijd op het gezond houden van de organisatie. Voer, medicijnen, operatiekosten, een reparatie of uitbreiding aan een opvang, hulpmaterialen, een sterilisatieproject… het kost allemaal veel geld. En wanneer er hulp aan dieren geboden moet worden maar de organisatie het zelf niet meer kan betalen, biedt DierenLot in veel gevallen een vangnet. Dit kunnen wij dankzij de steun van onze onmisbare donateurs, giftgevers en sponsoring van bedrijven, maar deze hulp is ook mogelijk dankzij bijzondere giften, zoals steun uit nalatenschappen.  Zodat het werk nu, maar ook in de toekomst kan blijven doorgaan”, vertelt Sander van Hesteren, adviseur nalaten bij Stichting DierenLot.

Eigen dierenambulances

Hij vervolgt: “Ook het vervoeren van dieren is een terugkerend probleem. We signaleerden dat veel dierenhulporganisaties hun werk doen met eigen oude (privé)auto’s, die doorgaans door de hoge onderhoudskosten ontzettend duur zijn om te rijden. Dit kost geld, dat dan niet besteed kan worden aan het helpen van dieren.

DierenLot is daarom eigen dierenambulances gaan ontwikkelen, voorzien van een basis-uitrusting. Deze worden in bruikleen gegeven aan dierenhulporganisaties zodat zowel mens als dier veilig vervoerd kunnen worden. Er rijden er inmiddels circa 160 rond in Nederland. In stedelijke gebieden, bos en heide maar ook langs onze kust.”

Bijzondere giften, zodat de hulp nu én in de toekomst door kan gaan

Stichting DierenLot

“Om al die hulp mogelijk te maken, is kennis en geld nodig. Het geld komt door hulp vanuit het bedrijfsleven (donaties van bijvoorbeeld voer of andere dierenbenodigdheden) en natuurlijk van particuliere donateurs en giftgevers. Sommige mensen kiezen voor een structureel donateurschap, waarbij ze bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag overmaken, dat is natuurlijk fantastisch! Maar er zijn ook mensen die DierenLot op een bijzondere manier steunen en helpen door DierenLot op te laten nemen in hun testament.  Wij noemen dat een ‘Bijzondere Gift’ en het betekent een belangrijke bijdrage voor de hulp die wij willen bieden. Nu en in de toekomst, aan ieder dier die dit nodig heeft.”

Zorg voor uw huisdier als u er zelf niet meer bent

“Maar niet alleen de vrijwilligers willen wij het gevoel geven dat de zorg van dieren gewaarborgd is”, benadrukt Sander van Hesteren. “We hebben gemerkt dat mensen zich zorgen maken over wat er met hun huisdier gebeurt als zij komen te overlijden, want het is niet vanzelfsprekend dat familie of vrienden die zorg overnemen.

De Testament Service van DierenLot biedt een oplossing: wij zorgen dat huisdier(en) die mogelijk achterblijven worden opgevangen en met de hulp van de organisaties die wij steunen zorgen wij ervoor dat uw huisdier weer in een liefdevolle en passende omgeving terecht komt.  We hopen daarmee de nabestaanden te ontzorgen. Het is altijd ons doel deze laatste wens te respecteren.”


Stichting DierenLot

Postbus 377
4200 AJ  Gorinchem

T +31 183 56 39 12
E info@dier.nu
W www.dier.nu

Bank NL28 INGB 0000 0023 29

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details