Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren wachten nog altijd, Dierenhulp start actie

Dieren wachten nog altijd, Dierenhulp start actie

Met dierendag, 4 oktober, in aantocht is Stichting Dierenhulp gestart met een petitie, om de door hen ingediende wetgeving voor betere bescherming voor dieren binnen het koninkrijk Nederland eindelijk eens geregeld te zien. Online kan deze petitie gesteund worden die voor de komende Eilandsraad verkiezingen op de BES eilanden zal worden aangeboden aan de politiek verantwoordelijken.

Al 1,5 jaar ligt de initiatiefwetging te wachten op invoering. Wetgeving die ervoor moet zorgen dat dieren beter beschermd worden en eigenaren beter aangepakt kunnen worden. Unaniem door de politiek aangeboden aan het Bestuur College van Bonaire. Regelmatig wordt in de lokale media melding gemaakt van ‘bijtincidenten’ door loslopende honden waarna het dier in veel gevallen afgemaakt wordt. Feiten zijn dat ruim 95% van de honden die op straat aanwezig zijn een eigenaar hebben. En juist die eigenaar dient op zijn nalatig handelen aangesproken te worden. Iets dat nu niet gedaan wordt. 

De wetgeving is door lokale juristen opgesteld met oog voor de lokale eiland problematiek. In februari 2021 werd deze aangeboden door de MPB-fractie aan de eilandsraad en sindsdien is het stil. Enkel een reactie volgde in de media na het zoveelste incident van gezaghebber Edison Rijna “Dat men wel wil maar niet kan.” 

“Dat is natuurlijk onzin. Want waar een wil is bestaat ook een wet. Het lijkt erop dat het desinteresse betreft. Vandaar dat wij een petitie gestart zijn om voor de komende verkiezingen dit onderwerp dat over levens het respect voor levens gaat opnieuw stevig onder de aandacht te brengen.” Laat initiatiefnemer Mark Vos weten.

Al eerder werd ook in de Tweede Kamer dit onderwerp op de agenda geplaatst door PVV-kamerlid Dion Graus. De petitie is te tekenen via de website www.dierenhulp.nl van Stichting Dierenhulp.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details