Platform over schenken, erven en nalaten
Dierenasiel Gorinchem krijgt €38.500,00 voor verbouwing van de verblijven van oudere dieren

Dierenasiel Gorinchem krijgt €38.500,00 voor verbouwing van de verblijven van oudere dieren

Een grote verrassing vandaag voor Dierenasiel Gorinchem. Stichting DierenLot kwam langs met een cheque van maar liefst € 38.500,00 uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds. Precies het bedrag wat het asiel nodig heeft om seniorenverblijven te realiseren.

Oudere honden verblijven vaak een langere tijd in het dierenasiel. Om het verblijf van de dieren zo fijn mogelijk te maken, willen ze een aantal bestaande kennels ‘omtoveren’ naar een veel meer huiskamerachtige situatie, die voor deze oudere, en meestal moeilijk herplaatsbare, dieren veel meer voelt als thuis. Een soort huiskamergevoel dus. Daarnaast was er al een bestaand seniorenkattenproject die wel wat aanpassingen kan gebruiken.

Seniorenproject

Bovendien wil het asiel starten met een project waarbij oudere mensen de gelegenheid hebben om een plekje te reserveren voor hun huisdier. Bij overlijden of het verhuizen naar een verzorgingstehuis zijn de huisdieren verzekerd van een veilige plek. Fijn voor de dieren maar voor veel ouderen ook een geruststellend gevoel als ze weten dat hun trouwe huisdier en kameraad goed verzorgd achterblijft als er iets met hen gebeurt.

Voor het project en de verbouwing deed het asiel een aanvraag van € 38.500,00 bij Stichting DierenLot. Dit bedrag mochten zij vandaag van DierenLot in ontvangst nemen om het project te starten en het fantastische werk voor de dieren voort te zetten.

Maarten Stoopendaal Droomfonds

In 2019 zijn de eerste uitkeringen uit het Maarten Stoopendaal Droomfonds gedaan. Maarten Stoopendaal is een van de oprichters van Stichting DierenLot. ,,Hij is in februari van dit jaar overleden. Zijn passie voor dierenhulpverlening dragen wij graag uit. Juist met dit soort grote bedragen kunnen organisaties echt verder en het verschil maken voor dieren in nood. Maar zonder de hulp van onze donateurs, hadden wij dit niet kunnen doen!’’

Dierenasiel Gorinchem en omstreken herplaatst honden en katten die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. In de meeste gevallen gaat het hierbij om de opvang van zwerfdieren. Maar ook oudere dieren verblijven in het asiel. Sommige seniorendieren worden pas na langere tijd herplaatst of zelfs helemaal niet herplaatst. Voor deze gevallen wordt het verblijf in de opvang met de verbouwing zo fijn mogelijk gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details