Platform over schenken, erven en nalaten
Dierenhulporganisaties verduurzamen en dit heeft vele voordelen voor de dieren in de opvang

Dierenhulporganisaties verduurzamen en dit heeft vele voordelen voor de dieren in de opvang

De kosten voor energie stijgen hard, maar er zijn veel milieuvriendelijke maatregelen die hierbij kunnen helpen. Denk aan warmtepompen, zonnepanelen of dubbele glas of andere maatregelen die op de lange termijn voor een opvang kosten voordeel oplevert.

Budget

Helaas hebben veel dierenhulporganisaties geen budget om hierin te investeren. Maar gelukkig kan DierenLot hierbij helpen. Dierenhulporganisaties kunnen een aanvraag doen uit het verduurzamingsfonds. Dierenhulporganisaties kunnen de opvang verduurzamen. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee waardoor er uiteindelijk meer naar de dieren in de opvang kan.

Energie verbruik

Bij Hondenopvang Moon’s Yorkshire Terriër verblijven 20 honden die permanent in de opvang blijven. Dit zijn allemaal oudere honden met medische problemen. Er gebeurt dan ook regelmatig een ongelukje. Dagelijks zijn er twee wasmachines en twee drogers in bedrijf om alle mandjes, handdoeken en knuffels te wassen. Daarnaast is er ook een grote diepvries waarin het speciaal voer voor de honden wordt bewaard en worden de hondjes regelmatig gewassen en daarna geföhnd.

Aanvraag

Kortom: er wordt heel wat energie gebruikt. De opvangdeed een aanvraag uit het verduurzamingsfonds om zonnepanelen te plaatsen en zo de kosten te drukken. Maar voordat de zonnepanelen geplaatst konden worden, moest ook de dakbedekking worden vervangen. Inmiddels is het dak voorzien van nieuwe dakbedekking en zijn de zonnepanelen geplaatst. Nu kan de opvang weer een aantal jaar vooruit met het dak en zal veel voordeel halen uit de zonnepanelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details