Platform over schenken, erven en nalaten
DierenLot laat geen enkel dier aan zijn lot over
Dierenarts en DierenLot ambassadeur Piet Hellemans. (Beeld Sascha Schalkwijk)

DierenLot laat geen enkel dier aan zijn lot over

DierenLot bekommert zich al meer dan 15 jaar over het lot van alle dieren. De missie van DierenLot is nog altijd hetzelfde, maar de organisatie is inmiddels flink gegroeid. Steeds meer mensen weten DierenLot te vinden en inmiddels is de grens van het aantal donateurs de 250.000 gepasseerd. “Daar zijn we erg dankbaar voor”, zegt Sander van Hesteren, “want dankzij de steun van onze donateurs kunnen we nóg meer en ook steeds mooiere en grotere dierenhulpprojecten ondersteunen.”

“We moeten ook wel groeien om aan het toenemend aantal steunvragen en de groeiende ondersteuningsbehoefte te kunnen voldoen”, vervolgt Sander. “Er is een enorm netwerk aan lokale dierenwelzijnsorganisaties die op ons rekenen. Onze hulp is van groot belang voor mens én dier en is ook in de toekomst onmisbaar. De hulp van donateurs, bijzondere giftgevers en bedrijven kunnen we daarbij hard gebruiken.”

Nalaten aan DierenLot

Sander vertelt dat er veel trouwe donateurs zijn, met een hart voor dieren in nood, die al jarenlang maandelijks het laagdrempelige bedrag van tenminste € 1,85 per maand doneren. “Er zijn ook mensen die ons via een nalatenschap ondersteunen. We merken dat steeds meer mensen nadenken over hun testament en een goed doel als (extra) erfgenaam aanwijzen. Door DierenLot op te nemen in uw testament, kunt u een wereld van verschil maken voor mens en dier, ook als u er zelf niet meer bent. Een mooie gedachte. En wat wij heel belangrijk vinden: als ANBI en CBF gecertificeerde organisatie bent u ervan verzekerd dat uw nalatenschap echt ten goede komt aan de hulp voor dieren.”

Specifieke wensen? Dat kan!

“Het kan natuurlijk zijn dat u een specifiek dierenhulpproject wilt steunen, of een lokale organisatie bij u in de buurt. Of u bent een ware hondenliefhebber en wilt graag dat uw nalatenschap besteed wordt aan hulp voor honden? Bij ons is het allemaal mogelijk. Wij zullen ervoor zorgdragen dat al deze specifieke wensen, die u kunt laten beschrijven in uw testament, ook zo goed als mogelijk en binnen ons kunnen uitgevoerd zullen worden.” 

Wij zijn er ook voor úw huisdier

“Als geen ander begrijpen wij dat u zich misschien ook afvraagt wat er met uw eigen huisdier gebeurt als u er niet meer bent. Wij kunnen u geruststellen. Want DierenLot laat geen enkel dier aan zijn lot over. Als u besluit DierenLot op te nemen in uw testament, dan bieden wij de mogelijkheid om zorg te dragen voor opvang en herplaatsing van uw geliefde huisdier.”

Maarten Stoopendaal Droomcheque

DierenLot is oprecht dankbaar voor alle donaties en nalatenschappen. “Daar kunnen we weer menig dierenhulporganisatie mee steunen. Zoals bijvoorbeeld door middel van een Maarten Stoopendaal Droomcheque. Maarten Stoopendaal was één van de oprichters van Stichting DierenLot. Hij overleed helaas in februari 2020. Door middel van deze Droomcheques zetten wij zijn passie voor dierenhulpverlening graag voort. Hiermee kunnen we ook grote dromen mogelijk maken op het gebied van dierenwelzijn. Fantastisch om te kunnen doen.”

DierenLot Academie

Volgens Sander wordt kennis- en informatieoverdracht steeds belangrijker en hij ziet daarin een toenemende vraag vanuit de lokale dierenhulporganisaties. ”Gelukkig zijn er weer meer fysieke evenementen mogelijk. Zo organiseren wij twee maal per jaar het Landelijk Congres Dierenhulpverlening , speciaal voor de medewerkers en vrijwilligers van onze beneficianten, waarbij veel kennis en ervaring onderling wordt uitgewisseld. Dierenhulpverleners die hierbij aanwezig zijn kunnen tevens presentaties en workshops bijwonen. Dit is enorm nuttig om dierenhulp verder te professionaliseren. Daar hebben de dieren in nood baat bij én het is wat onze donateurs en bijzondere giftgevers graag zien. Zo goed en efficiënt mogelijk dieren helpen. Naast deze evenementen heeft DierenLot ook een eigen Academie vandaag de dag. Docenten uit de praktijk bieden hier hun expertise aan en trainen dierenhulpverleners over een specifiek onderwerp. Van dieren EHBO tot kennis met betrekking tot een specifiek diersoort. Dierenhulporganisaties kunnen hier écht hun voordeel mee doen.“ Het moge duidelijk zijn: DierenLot is, net als de achterban in de vorm van lokale dierenhulporganisaties, enorm belangrijk voor mens en dier. 

Kijk voor meer informatie of als u wilt doneren of nalaten op: www.dierenlot.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details