Platform over schenken, erven en nalaten
Dit is onze kans op milieuwinst!

Dit is onze kans op milieuwinst!

Draag 12 maanden bij en ga voor succes

Eind vorige maand voerde ik actie bij een varkensfabriek: 21.000 dieren en joekels van mestverwerkers. De Rabobank financiert deze ellende, die er ook nog eens aan bijdraagt dat wij onze C02-doelen niet halen. Ik accepteer dit niet langer. Dit jaar is onze kans om verandering af te dwingen. Help je mee?

Ja, ik help mee

Dit maak jij mogelijk:

√ Bewijsmateriaal: via onderzoek brengen we schandalen in de veefabrieken aan het licht en tonen we aan dat de omslag MOET komen
√ Steun voor duurzame boeren: we voeren overleg en brengen verhalen naar buiten over tegenwerking bij de omslag.
√ Acties en campagne: we geven voorlichting, tonen alternatieven, gaan de confrontatie aan en voeren landelijk campagne voor ecologische landbouw.

3 redenen voor actie: NU

1. Bescherm natuur en klimaat

©

Elke dag eten wereldwijd 100 miljoen mensen vlees uit ons land. En wie betaalt de rekening? De dieren en jij en ik. Daarnaast worden eeuwenoude regenwouden gekapt om steeds maar meer veevoer te produceren. Deze vleeskoorts verwoest onze natuur en ons klimaat.

Ik help omdat de verwoesting moet stoppen


2. De boeren willen. Nu Rabobank nog

©

Maar liefst 80% van de boeren wil verduurzamen. Rabobank ziet echter alleen heil in schaalvergroting en intensivering van de veestapel. Met ‘Growing a better world together’ zegt Rabobank de wereld beter te maken. Samen met jou wil ik de bank hieraan houden: investeer in ecologische landbouw met minder dieren en meer plantaardig voedsel.

Ik help de boeren aan een duurzame toekomst


3. NU is het moment

 ©

De Raad voor de Leefomgeving stelt dat we mede vanwege onze enorme veestapel de klimaatdoelen niet halen. Deze constatering steunt ons in de overtuiging dat we dit jaar echte winst kunnen boeken. Samen met jou eisen we van de Rabobank om te investeren in ecologische landbouw, met minder dieren.

Ik ben ook vóór verandering

Op naar duurzame veehouderij!

Ja, ik help mee

Ik wil meer lezen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details