Platform over schenken, erven en nalaten
Doneren aan MS Vereniging Nederland

Doneren aan MS Vereniging Nederland

Mensen met MS moeten volwaardig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Onze donateurs brengen deze toekomst elke dag een stap dichterbij. Door ons te steunen kunt u ons helpen de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Het is ook mogelijk bij te dragen vanuit een (familie)stichting, vermogensfonds of organisatie.

Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw wensen. Hoe wilt u bijdragen? Wat is voor u belangrijk? Wilt u bijvoorbeeld dat uw bijdrage wordt besteed aan Wereld MS Dag, het jaarlijkse MS-symposium of de professionalisering van één van onze werkgroepen? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

ANBI
De Belastingdienst heeft MS Vereniging Nederland aangemerkt als ANBI-instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor is schenken en nalaten aan MS Vereniging Nederland vrijgesteld van belasting.

Erfbelasting
Over de schenking, het legaat of erfstelling heft de fiscus geen erfbelasting (successierechten). Dit geldt overigens niet bij nalaten aan personen; zij moeten wel erfbelasting  afdragen, oplopend tot 60%.

Aftrekbaar
Een gift of schenking is aftrekbaar van belasting, mits het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde ‘drempel’ uitkomt (1% van uw jaarinkomen). Schenkt u minimaal vijf jaar achter elkaar via een periodieke schenking, dan maakt u aanspraak op belastingvoordeel zonder deze drempel. Er moet dan wel een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt. U kunt daarvoor het formulier ‘Periodieke gift in geld’ van de Belastingdienst gebruiken. Het formulier bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor ons.

Alvast bedankt voor uw gift!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details