Platform over schenken, erven en nalaten
DierenNatuur & Milieu

Drie nieuwe konijnenweides bij Kleindierenopvang Whoopie

Naamloos-2-kopiëren-3

27 maart 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Bij Kleindierenopvang Whoopie worden onder andere konijnen met “een verleden” opgevangen. Deze konijnen zijn vaak moeilijk herplaatsbaar en verblijven lang in de opvang. Voor deze konijnen wilde de opvang speciale konijnenweides maken omdat konijnen nu eenmaal ruimte nodig hebben. Ze trekken graag een sprintje en dit moet dan ook wel kunnen. Daarom heeft de opvang voor de realisatie van de konijnenweides een aanvraag bij ons ingediend.

“We willen voor de konijnen ruime weides bouwen, waar ze lekker konijn kunnen zijn, en de tijd die ze bij ons doorbrengen (wat soms erg lang is) ze zo gelukkig mogelijk zijn.”

Inmiddels zijn er drie weides gerealiseerd en de konijnen kunnen overdag heerlijk in de buitenlucht rennen, springen en genieten en ’s avonds gebruik maken van de kas die als nachthok fungeert.

Naast konijnen vangt de opvang ook cavia’s op en die accommodatie onderging ook een metamorfose, de omheining van de cavia accommodatie werd flink onder handen genomen. Hierdoor kunnen de cavia’s in de zomer lekker naar buiten en daar maken de dieren maar al te graag gebruik van!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details