Platform over schenken, erven en nalaten
Droomcheques voor Scheldekat en Hurmes Dierenthoes

Droomcheques voor Scheldekat en Hurmes Dierenthoes

Dit keer aan de Stichting Scheldekat en Stichting Hurmes Dierenthoes. Twee prachtige dierenhulporganisaties die mooie plannen hebben met de droomcheques.

Scheldekat

De droom van Stichting Scheldekat gaat nu eindelijk uitkomen. De stichting heeft geen opvang en alle zwerfkatten worden opgevangen door pleeggezinnen nadat ze zijn onderzocht en behandeld door de dierenarts. Bij vangacties van zwerfkatten zorgt dit vaak voor problemen door ruimtegebrek.

Mobiele unit

De opvang wilde graag een mobiele unit met twee kamers plaatsen die kan dienen als quarantaineruimte of ziekenboeg voor de zwerfkatjes die moeten herstellen. Met de bijdrage van de droomcheque kan de stichting dit eindelijk realiseren. Ze zijn dan ook onwijs blij met de droomcheque van maar liefst €35.000,-!

Hurmes Dierenthoes

De dierenopvang is toe aan een grote verbouwing en deze stond dan ook op de planning voor 2021. Ze hebben een prachtig plan waarbij ze de boerderij nog meer geschikt willen maken voor de dieren die daar verblijven. Dankzij de droomcheque van €21.643,- kunnen zij de verbouwing gaan starten en een hoop aan de opvang veranderen.

Zo willen ze een veilig nachtverblijf voor de hanen creëren zodat de hanen ’s nachts in een veilige omgeving de nacht kunnen doorkomen en een hooiruif voor de paardenwei zodat de paarden daaruit het verse hooi kunnen eten.

Maar ook een willen ze een van de huidige gebouwen omtoveren tot ingerichte woonkamer voor de oudere – en zieke katten die meer zorg nodig hebben.

Fijn verblijf voor oude en zieke katten

Zo krijgen deze katten, die nu tussen de andere katten gehuisvest zitten, een rustigere en fijne ruimte. Op deze manier kunnen ze deze katten veel beter monitoren, en ze bieden wat ze nodig hebben.

Speelweide

Daarnaast willen ze ook een grotere uitloop voor de ruim 30 honden die in de opvang verblijven. De huidige ren is te klein en er is weinig snuffelruimte, geen ontdekkingsmogelijkheden en ze kunnen geen sprintje trekken en daardoor kunnen de honden hun energie moeilijk kwijt. Met een grote en veilige speelweide wordt dit probleem opgelost.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details