Platform over schenken, erven en nalaten
Een ambulance voor Haïti. Het is ons gelukt!

Een ambulance voor Haïti. Het is ons gelukt!

Het is een prachtige wagen, die volledig uitgerust is én bestand tegen de vaak slechte wegen in Haïti. We zijn super blij en trots dat het ons gelukt is!

Het St. Damien Kinderziekenhuis is het enige kinderziekenhuis in Haïti. Het ziekenhuis staat in Tabarre, een buitenwijk van hoofdstad Port-au-Prince en is de plek waar de allerarmste kinderen en moeders worden geholpen. Het ziekenhuis heeft de ambulance dringend nodig omdat ze alleen dan elk kind hulp kunnen blijven bieden bij noodgevallen

Momenteel worden er gewone auto’s gebruikt, maar daarin ontbreekt uiteraard alle medische apparatuur en ook hygiëne is ver te zoeken. De wegen zijn slecht begaanbaar en in crisistijden of bij ongeregeldheden is een ambulance het enige voertuig dat ‘mag’ rijden.

Binnenkort zal de ambulance in een container via de haven van Rotterdam richting Haïti afreizen. Dank aan alle donateurs die een bijdrage hebben geleverd en dank aan DIAC Medical uit Harlingen, waar we de ambulance gekocht hebben.

Lees meer over dit project op onze site en bekijk hieronder een video van de ambulance met rondleiding van onze directeur Pauline Lemberger:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details