Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Een einde maken aan internationaal dierenleed, dát is ons doel

CAS_3_20190424_110422 kopiëren
Protest tegen het stierenvechten bij stierenvechtarena Sevilla, Spanje.© CAS International

Tekst | Susan Peek

Beeld | CAS International en Santuario Wings of Heart

3 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Al veel bereikt, maar nog altijd veel te doen

Aan het woord is Marius Kolff, bevlogen directeur van CAS International: “We zijn ver op weg om een einde te maken aan de stierenvechtindustrie. Inmiddels wordt het stierenvechten nergens in Nederland meer gepromoot. Dat hebben we dus al mooi bereikt. Helaas vinden er nog wel stierengevechten plaats in een achttal landen, onder andere mogelijk gemaakt door subsidies van lokale overheden en de Europese Unie. Dus internationaal is er nog veel werk te verzetten. Ook willen we dierenleed bij andere (patroons)feesten en evenementen voorkomen.” Kolff noemt als voorbeeld het stierenrennen in Pamplona of de ‘Bous a la Mar’, waar vechtstieren de zee in worden gejaagd. “Dat soort ‘vermaak’ ten koste van dieren moet écht stoppen!”

Ruth, één van onze adoptiedieren, werd gered en zal nooit meer mishandeld worden in een stierengevecht.

Mentaliteitsverandering

“Zowel in de maatschappij als in de politiek is stierenvechten steeds vaker een punt van discussie.  Het Europese parlement heeft zich inmiddels al tegen die subsidies van de Europese Unie uitgesproken. Maar daar is nog geen afdoende actie op ondernomen door de Europese Commissie. In de stierenvechtlanden zelf ontstaat een groeiende afkeer vanuit de samenleving voor stierenvechten. Die belangrijke mentaliteitsverandering is nodig, niet alleen in de samenleving, maar ook op hoog politiek niveau. We zien al een heel andere benadering in de lokale politiek, ten opzichte van enkele jaren geleden. Doordat politici steeds dichter bij met name de hoog ontwikkelde middenklasse staan, bereiken ze veel meer met behulp van democratische beslissingen. Dus ook daar zetten we met CAS op in, met hulp van ons internationale netwerk. Ik zit zelf namens onze organisatie daarom regelmatig met lokale parlementariërs om tafel”, zegt Kolff. 

Steun

CAS International (ANBI-erkend) ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donaties en giften. Kolff prijst zich gelukkig met de ­vastigheid van de huidige donateurs, maar kan elke aanvullende steun gebruiken. “Want zonder financiële steun kunnen we onze nationale én internationale acties niet voortzetten”, zegt hij. “Wilt u ons helpen door donateur te worden? Dat kan! Dan streven we samen naar een wereld waarin geen dierenleed meer bestaat en dieren enkel met respect behandeld worden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details