Platform over schenken, erven en nalaten
Een jaar is lang voor kinderen

Een jaar is lang voor kinderen

Ernst Suur, Directeur War Child Nederland: “De rook van de aardbeving in Syrië en Turkije is nog nauwelijks opgetrokken, en nu staan we al weer stil bij de start van de oorlog in Oekraïne. 24 februari, precies 1 jaar geleden. Een jaar is kort. Een jaar is lang. Veel volwassenen zullen iets dergelijks zeggen deze week. Wat vliegt de tijd. Maar je zult zoiets niet snel horen uit de mond van kinderen.

En zeker niet uit die van Oekraïense kinderen. Want zij hebben al een jaar hun eigen kamer niet meer gezien. Hun speelgoed. Hun huisdier. Een jaar lang niet meer gespeeld met vriendjes of klasgenootjes die ze anders elke dag zagen. Een jaar lang waarin ouders niet weten wat ze met de toekomst van hun kinderen aan moeten.

Ondanks alle aandacht voor Oekraïne, zeker ook weer in deze week, ben ik nog steeds bang dat deze oorlog langzamerhand als het normale leven zal worden gezien. Zoals zo veel oorlogen normaal zijn gaan lijken.

We zijn er voor kinderen getroffen door oorlog en geweld, wereldwijd. Het afgelopen jaar ook voor Oekraïense kinderen, en we blijven, zo lang als nodig is. Maar veel liever wil ik dat ze weer terug kunnen naar hun eigen huis. Dat zou pas echt normaal zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details