Platform over schenken, erven en nalaten
Een nieuw kamp is gèèn oplossing, evacuatie wel: teken de petitie

Een nieuw kamp is gèèn oplossing, evacuatie wel: teken de petitie

Op 8 september legde een allesverwoestende brand kamp Moria op Lesbos volledig in as. Inmiddels hebben de Europese autoriteiten een nieuw kamp gebouwd. 9.938 mannen, vrouwen en kinderen zijn onder dwang hiernaartoe gegaan. Het kamp bevindt zich op een open, onbeschermde plek aan zee. En dat met de winter op komst. Tenten moeten door meerdere gezinnen worden gedeeld, tot zelfs met 150 mensen tegelijk. Onze patiënten spreken van een tekort aan voedsel, water en sanitaire voorzieningen.

De rand van de afgrond

Al ruim vijf jaar zien onze artsen en psychologen de gevolgen van het Europese migratiebeleid. Zij zien hoe mensen die al oorlog, geweld en ontberingen hebben moeten doorstaan, ziek worden door de onzekerheid en het leven in het kamp. Een meisje van 9 jaar, verwond door een bom, dat is gestopt met eten en praten. Een jongen van 12 die meerdere malen een mes in zijn hoofd heeft gezet. Een jonge man, slachtoffer van verkrachting, die lijdt aan hallucinaties, flashbacks en alleen maar huilt. Zijn trauma kwam in Moria op volle kracht terug.

Wat jíj kan doen

De spanningen in het kamp zijn allesbehalve nieuw. Ze zijn het directe gevolg van inmiddels jarenlange opsluiting op een eiland. Van beperkt worden in bewegingsvrijheid, van elke dag in een lange rij voor voedsel staan. Van vernederingen en uitzichtloosheid. Een nieuw kamp is gèèn menselijke oplossing: evacueren wél!

​​​​​​​Laat jóuw stem horen, samen met ons en 450 andere Europese organisaties en Europarlementariërs. Juist nú moeten we de mensen in Moria niet vergeten. Roep Europese leiders op om nú in actie te komen.

Teken de petitie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details