Platform over schenken, erven en nalaten
Een toekomst voor straat- en zwerfkinderen
Straat- en zwerfkinderen in Colombia zijn vergeten kinderen. Kinderen zonder toekomst. Maar niet voor Juconi.

Een toekomst voor straat- en zwerfkinderen

Omdat ze anders geen eten hebben. Voor naar school gaan is geen tijd en geen geld. Dus is er geen enkel zicht op een toekomst weg van de straat. En daar loert elke dag het gevaar van misbruik, criminaliteit, drugs en geweld. Veel van deze kinderen sterven dan ook jong. 

Samen met de kinderen

Juconi springt in de bres voor deze kinderen. Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ wat ‘samen met de kinderen’ betekent. Samen met hen werken zij aan een betere toekomst voor straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika, en met name in Colombia.

Juconi heeft een eigen opvanghuis in Colombia.

Een plek onder de zon

Juconi steunt diverse opvanghuizen voor straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika, maar heeft ook een eigen opvanghuis in Palmira Valle, een grote stad in het midden van Colombia. Daar vangen ze elke dag zo’n 120 kinderen op. Ze kunnen zich er douchen, hun kleren worden gewassen en ze krijgen er gezond te eten. Juconi zorgt voor het noodzakelijke schooluniform, schoenen en schoolspullen. Op de opvang krijgen ze bijles als dat nodig is, maar er is ook ruimte voor sport, spel, muziek en dans. Op die manier leren ze niet alleen discipline en hard te werken voor school, maar ook plezier te maken, zich te ontwikkelen en op een goede manier met elkaar om te gaan. 

Vicieuze cirkel doorbreken

In de 25 jaar dat Juconi actief is, hebben ze al heel wat kinderen laten ontsnappen aan het harde leven op straat. Allemaal kinderen die op hun beurt weer een voorbeeld zijn voor de kinderen van nu. Op die manier doorbreekt Juconi de vicieuze cirkel van armoede, gebrek aan scholing en werkloosheid, die vaak al generaties duurt! 

Waarom nalaten aan Juconi?

Dankzij nalatenschappen kan Juconi de opvang en scholing van kinderen voor langere tijd garanderen. En dat is belangrijk. Annik 
Wierenga, coördinator van Juconi, vertelt: “Het zou bijzonder hard zijn ze halverwege van school te moeten halen omdat er geen geld meer voor ze is. Wij zijn een kleine stichting dus echt elke donateur kan het verschil maken. Zoals voor Isabella! Zij wil juf worden. Dankzij een nalatenschap kunnen we haar scholing garanderen. Dat vind ik echt fantastisch!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details