Platform over schenken, erven en nalaten
Eerste editie TBC-sponsorloop in Hilversum

Eerste editie TBC-sponsorloop in Hilversum

Wandel zondag 30 juni mee en help kinderlevens redden

KNCV Tuberculosefonds organiseert op zondag 30 juni de eerste editie van de TBC-sponsorloop in Hilversum. Op het landgoed van voormalig sanatorium Zonnestraal wordt met het wandelevenement aandacht gevraagd en geld ingezameld voor de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dagelijks sterven wereldwijd 4.000 mensen, waaronder 640 kinderen, aan tuberculose (TBC). Onnodig, want de ziekte is te genezen.

Een groot probleem is het opsporen van TBC bij kinderen. Tot nu toe is hiervoor een pijnlijk en traumatiserend onderzoek nodig. Maar met de TBC-poeptest van KNCV Tuberculosefonds kan in de toekomst TBC bij kinderen snel en pijnloos worden vastgesteld. Daar is geld voor nodig. Mede dankzij de opbrengst van de TBC-sponsorloop wil de Nederlandse organisatie de poeptest toegankelijk maken voor alle kinderen, wereldwijd.

‘Wandel mee en help kinderlevens redden’, zo luidt de oproep voor de TBC-sponsorloop, die onderdeel is van de publiekscampagne ‘Wij laten TBC een poepie ruiken’.

Routes en deelnemers
Deelnemers kunnen op 30 juni kiezen voor een afstand van 3, 4,5 en 9 kilometer. De wandelroutes leiden door een landschap van bos en heide en zijn voorzien van informatieve bordjes over de geschiedenis van de TBC-bestrijding in Nederland en de rest van de wereld. Rond de Tweede Wereldoorlog was TBC in Nederland nog volksziekte nummer 1. Inmiddels is TBC hier onder controle, maar ook in Nederland worden elk jaar nog mensen ziek.

Een van de deelnemers aan de TBC-sponsorloop is Jolanda Oostendorp (39): “Mijn zoon en ik hadden vier jaar geleden tuberculose en dat was een heftige periode in ons leven. Maar door goede behandeling zijn we er weer bovenop gekomen. Iedereen verdient een goede behandeling en daar lopen wij graag wat kilometers voor!”

Deelname aan de TBC-sponsorloop kost 10,- euro, daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze zich door familie en vrienden laten sponsoren voor hun inzet. In ruil hiervoor belooft KNCV Tuberculosefonds een gezellig samenzijn in een prachtige omgeving. Naast het wandelen zijn er diverse activiteiten, zoals een rondleiding door het prachtige oud-sanatorium dat in 1928 de deuren opende.

Voor meer informatie en inschrijven: www.tbcsponsorloop.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details