Platform over schenken, erven en nalaten
Gezondheid

Eerste studenten Ergotherapie behalen bachelor-diploma

mcnv

2 september 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Op 6 augustus 2019 hebben 36 studenten Ergotherapie (Occupational Therapy, afgekort OT) hun Bachelor-diploma in ontvangst genomen. Een prachtig resultaat van een vijfjarig project (2016 – 2020) voor de ontwikkeling van ergotherapieonderwijs in Vietnam.  Het programma wordt gefinancierd door USAID en de Stichting Albert en Tilly Waaijer Fonds.

Volgens MCNV-landendirecteur Dr. Pham Dung richt MCNV zich -naast technische ondersteuning voor OT-onderwijs- de komende tijd ook op ‘beroepsadvies en beleidsontwikkeling’ met als doel de kwaliteit van de opleiding, voldoende aanwas van nieuwe studenten en de gekwalificeerde afgestudeerde Ergotherapeuten te waarborgen.

Het opzetten van deze Nationale Opleiding Ergotherapie is enorme stap vooruit in het behandelen en begeleiden van mensen met een handicap. Nooit eerder bestond in Vietnam de mogelijkheid deze studie te volgen.

Overal in de wereld is het beroep van Ergotherapeut in de afgelopen 100 jaar ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van revalidatiediensten. Het Vietnamese Ministerie van Gezondheid is zich bewust van het belang van Ergotherapie, de cruciale rol die het speelt binnen de revalidatie. Als zodanig heeft het ministerie de Ergotherapie-afdeling in revalidatieziekenhuizen en teams van Ergotherapeuten in de revalidatieafdelingen van provinciale algemene ziekenhuizen verplicht gesteld.

Deze studie heeft studenten geholpen bij het begrijpen van de basisconcepten van Ergotherapie, we hebben nieuwe kennis opgedaan. Later zal dit worden toegepast in onze dagelijkse werkzaamheden in ziekenhuizen. In sommige ziekenhuizen zijn speciale ergotherapie-ruimten ingericht. Dit alles biedt ons meer kans op werk na het behalen van het diploma ”, aldus Nguyen Phu Sy – een van de nieuwe afgestudeerden.

De ceremonie is uitgezonden op de Vietnamese Nationale TV – VTV4

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details