Platform over schenken, erven en nalaten
Erasmus MC Foundation: De magie van samen iets kunnen betekenen
Honderden mensen zwemmen in de Wijnhaven in Rotterdam om met elkaar wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut te steunen.

Erasmus MC Foundation: De magie van samen iets kunnen betekenen

De Erasmus MC Foundation zet zich samen met artsen en onderzoekers in voor een gezonde toekomst voor iedereen. De stichting is het steunfonds van het Erasmus MC waarmee -dankzij de steun van haar donateurs- wetenschappelijk veelbelovend onderzoek mogelijk is. “Het is zo ontzettend fijn dat we weer live evenementen kunnen organiseren”, zegt Leonore Tuijt, directeur van de Erasmus MC Foundation. “Want daarin zie je weer de magie van samen iets kunnen betekenen voor anderen.”

Samen beleven

De afgelopen jaren stonden veelal in het teken van corona, wat ook voor de goede doelen de nodige uitdagingen met zich meebracht. “Natuurlijk probeer je op allerlei andere manieren je relaties in stand te houden en nieuwe donateurs te werven, maar er gaat niks boven live evenementen zoals de Tour for Life, de Run4Daniel, de L’Etape Rotterdam, Swim4Daniel en nog vele andere sponsorbijeenkomsten en benefietdiners. Dit soort evenementen zijn dé plek waar verhalen worden gedeeld, waar alles heel dichtbij komt en waar ruimte is voor emoties. Mensen doen mee met een reden. Soms voor zichzelf, soms voor een ander. Er zijn zoveel verhalen: als het dán niet tastbaar is waarvoor je het doet…” Leonore merkt dat mensen blij zijn dat ze iets kunnen doen om een betere toekomst te bewerkstelligen. “Door deel te nemen aan zulke evenementen, zetten mensen hun machteloosheid om in een daad. Dat ‘samen beleven’ is enorm belangrijk.”

Het peloton van “Samen Touren tegen Kanker” rijdt voor het Erasmus MC langs. Er is een fantastisch bedrag opgehaald voor het onderzoek waarmee het Erasmus MC Kanker Instituut de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling wil verbeteren.

Vier belangrijke pijlers

Door te doneren of nalaten aan de Erasmus MC Foundation, ondersteun je onderzoeken en zorgprojecten in het Erasmus MC. “Daarbij hebben we vier belangrijke pijlers”, legt Leonore uit. “Preventie, waarbij het doel is om te voorkomen dat mensen ziek worden. Vroege diagnose, waardoor we eerder en beter kunnen ingrijpen en de kans op genezing groter wordt. Betere behandeling, van mensen die aan een ziekte lijden. En in het verlengde daarvan zijn we ook bezig met de kwaliteit van leven te verbeteren.” 

Maak ook een verschil!

Naast ‘geven bij leven’ in de vorm van een donatie, is het ook mogelijk om te ‘geven ná leven’. Leonore constateert dat steeds meer mensen een goed doel opnemen in hun testament. “Dat is echt enorm fijn. Ook die steun is onmisbaar en elke bijdrage is ongelooflijk welkom.” Het bijzondere aan doneren of nalaten aan de Erasmus MC Foundation is dat je zelf kunt bepalen waar je jouw bijdrage aan wilt besteden. “Dat kan een zeldzame ziekte zijn, of een specifiek onderzoek. Het is zelfs mogelijk om het onderzoek van een ‘eigen arts of afdeling’ te steunen. Zo kun je echt bedenken wat voor jou persoonlijk belangrijk is en geven aan iets wat je na aan het hart ligt.”

Voor algemene informatie over de Erasmus MC Foundation, of wanneer je vragen hebt of kennis wilt maken, kun je contact opnemen via: [email protected] of 010-703 48 02.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details