Platform over schenken, erven en nalaten
Erasmus MC post covid studie

Erasmus MC post covid studie

In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats naar het effect van het SARS-CoV-2 coronavirus op het hart en de longen. Er wordt steeds vaker gesproken over restschade aan het hart en de longen nadat iemand besmet is geraakt met het coronavirus. Na het herstel van het coronavirus blijven de longen vaak aangetast en hier is meer onderzoek naar nodig. Financiële steun van particulieren en bedrijven is van groot belang om dit onderzoek mogelijk te maken. Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd.


Project in de picture

De longen spelen een belangrijke rol bij het coronavirus: Aan de ene kant komt het virus via de luchtwegen naar binnen, aan de andere kant beschadigen het virus en de daaropvolgende afweerreactie de longen zodanig dat er ernstige schade aan de longen en aan het hart kan optreden. Daarnaast blijkt dat de patiënten vaak bloedstolsels vormen, onder andere in de bloedvaten van de longen, die zowel het hart als de longen verder beschadigen. Artsen en onderzoekers van het Erasmus MC Thoraxcentrum  vermoeden dat deze bloedstolsels kunnen leiden tot ernstige en levensbedreigende afwijkingen zoals pulmonale hypertensie (een verhoogde bloeddruk in de longen).

Binnen het Thoraxcentrum werkt een multidisciplinair team van artsen en onderzoekers aan deze specifieke problemen, met als doel een behandelstrategie te ontwikkelen die de gevolgen van een infectie door dit virus zo klein mogelijk maakt. Dit onderzoek richt zich op de volgende aspecten: Hoe voorkomen we de lange termijn schade aan het longweefsel en aan het hart, en hoe voorkomen we lange termijn gevolgen van onder andere bloedstolsels in de longvaten die kunnen leiden tot pulmonale hypertensie, een zeer ernstige aandoening die tot hartfalen kan leiden.


Help je mee?

Spreekt het onderzoek u aan en wilt u de onderzoekers en artsen van het Erasmus MC steunen met dit onderzoek? Via deze link kunt u gemakkelijk een donatie doen: https://erasmusmcfoundation.nl/gevenparticulieren/doneren/  > selecteer het project: Post-COVID studie Prof. Dr. Joachim Aerts. Namens de onderzoekers en patiënten alvast hartelijk dank voor uw bijdrage! Ga naar https://erasmusmcfoundation.nl/projecten/post-covid-studie/ voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details