Platform over schenken, erven en nalaten
Expositie ‘LICHT’ reist langs kerken
Willem Zijlstra in zijn atelier (ZOA / Lieuwe de Jong)

Expositie ‘LICHT’ reist langs kerken

Meer dan 20 kunstenaars lieten zich inspireren door het thema LICHT voor mensen op de vlucht. Samen vormen de gevarieerde kunstwerken een reizende expositie die wil inspireren en aan het denken zetten. De artiesten van het christelijke kunstenaarscollectief ArsProDeo ondersteunen hiermee het werk van ZOA. Initiatiefnemer Willem Zijlstra: “Ik kan niet wat de hulpverleners van ZOA wereldwijd doen. Maar met mijn handen draag ik wel op mijn manier bij.” 

Onrecht

Van abstract tot realistisch, van schilderijen, gravures en T-shirts tot 3D-opstellingen – de uitingsvormen van de kunstwerken in de expositie zijn heel divers. De overeenkomst is dat de deelnemende kunstenaars bewogen zijn door dezelfde missie als ZOA: hoop en licht brengen op plekken die geteisterd worden door duisternis. “Wat is er een onrecht in de wereld!”, verzucht Willem Zijlstra in zijn atelier. “Er is een schreeuwende behoefte aan licht, zeker in de donkere tijden die we meemaken. God brengt licht in de duisternis van mensen. ZOA brengt licht als hulporganisatie. De ondertitel van deze expositie is dan ook: voor mensen op de vlucht. We vragen met deze expositie aandacht voor de schrijnende situatie van kwetsbare mensen in de wereld. Ik hoop dat wij zo dat licht mogen weerspiegelen naar medemensen – niet alleen hier, maar ook ver weg naar mensen die in moeilijke situaties leven.”  Kunstenaars lieten zich voor deze expositie onder andere inspireren door de Bijbel, door hun persoonlijke achtergrond en het werk van ZOA.

Kerken 

De expositie LICHT voor mensen op de vlucht is nu te zien in de Spieghelkerk in Bussum en zal vervolgens tot 2024 door het hele land trekken. “We nodigen iedereen die zich bij dit thema betrokken voelt uit om deze tentoonstelling aan te vragen”,  moedigt Zijlstra aan. De expositie kan ingericht worden in een kerk, maar ook bijvoorbeeld op een school, in een buurtcentrum, bibliotheek of (christelijke) instelling. Tijdens de tentoonstelling kunnen ZOA of ArsProDeo lezingen, workshops of rondleidingen geven of meewerken aan een themadienst. Ook kan het worden gecombineerd met bijvoorbeeld een collecte of sponsoractie voor ZOA.

Bij verkoop van kunstwerken wordt een deel van de opbrengst aan ZOA gedoneerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details