Platform over schenken, erven en nalaten
Extra dierenambulance voor Stichting Scheldekat

Extra dierenambulance voor Stichting Scheldekat

Stichting Scheldekat heeft het nog steeds druk met gedumpte katten die zijn aangeschaft tijdens corona en daarnaast neemt de vraag toe om katten te castreren en steriliseren die rondlopen bij boerderijen. Er was zelfs een vangactie van 50 katten op één boerderij.

Tijdens deze grote vangacties maakt de stichting gebruik van twee dierenambulances. Zo kunnen zij snel en efficiënt werken en kunnen meerdere katten tegelijk vervoerd worden. De organisatie werkt met extra lange vangkooien. Hier kunnen namelijk ook moederpoezen samen met kittens in gevangen en vervoerd worden, maar door de grootte nemen deze extra veel plek in beslag.

Extra dierenambulance

Naast twee DierenLot Dierenambulances, rijdt de dierenhulporganisatie ook nog met eigen vervoer. Een Twingo die helaas niet meer door de APK-keuring heen kwam. Tijdens vangacties werd deze auto gebruikt voor meldingen die tussendoor komen. Een derde dierenambulance was dan ook zeer welkom!

Uitreiking

Gisteren was het dan eindelijk zo ver en mochten zij nog een DierenLot Dierenambulance in bruikleen nemen. En wat was Stichting Scheldekat blij! De dierenambulance heeft een grotere laadcapaciteit dan de oude auto. Zo kunnen zij nog meer katten veilig vervoeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details