Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Extra hygiënisch verblijf voor de kittens van SoS Kit en Kat

lotdieren

26 augustus 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Eind 2018 kreeg de opvang meerdere kittens binnen die uiteindelijk heel ziek bleken te zijn. SoS Kit en Kat werd geteisterd door een kattenziekte die veroorzaakt werd door een virus en een hardnekkige schimmel, die ze maar niet weg kregen.

Wanneer er sprake is van een virus of een schimmel moet er erg nauwkeurig schoongemaakt worden. Het is zeer besmettelijk. Zelfs in de kleinste kieren kunnen virussen en schimmels blijven zitten en wanneer u denkt dat u ervan bent, kan deze zo weer plotseling opkomen. Eén van de kattenkamers was daarom onbruikbaar geworden. De hele kamer moest op de schop!

Inmiddels is de kamer helemaal schoon en verbouwd. Om in de toekomst uitbraken te voorkomen is er gekozen voor materiaal dat goed schoon te houden is en nauw aansluit zodat er minder kieren en spleetjes zijn waar bacteriën in gaan zitten.

Dankzij onze donateurs, giftgevers en loterijspelers kunnen de kittens weer veilig en comfortabel in een hygiënische kamer kunnen verblijven. Namens de kittens van SoS Kit en Kat ontzettend bedankt!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details