Platform over schenken, erven en nalaten
Geef kinderen met een beperking in Honduras een thuis!

Geef kinderen met een beperking in Honduras een thuis!

In November vorig jaar kreeg ons familiehuis in Honduras een dringend telefoontje van de overheid: na verschillende klachten over verwaarlozing en mishandeling wordt een opvanghuis voor gehandicapte kinderen in San Pedro gesloten. Zeventien jongens van elf tot 21 jaar oud komen op straat te staan. Kunnen wij helpen?

Tien maanden voor dit telefoontje hadden we al acht kinderen met een vergelijkbare situatie opgevangen, waardoor we eigenlijk al op de rand van onze maximale opvangcapaciteit balanceerden. Vooral ook omdat we simpelweg geen extra budget hebben voor zulke onverwachtse uitbreidingen. Zeventien kinderen met een beperking? Dat vraagt nogal wat!

Want natuurlijk vangen we deze jongens op, zelfs met de beperkte capaciteiten die we nu hebben. Ons familiehuis is één van de weinige plekken in Honduras die kinderen met een beperking kan opvangen. Dat maakt het nog schrijnender. Een team van pedagogisch medewerkers, artsen en verzorgers ging op weg naar het opvanghuis, zonder een flauw benul van wat ze zouden aantreffen. Ze vreesden het ergste, maar hoopten op het beste. En kwamen niet voor niets: deze jongens moesten geholpen worden, ook zij verdienen een liefdevol thuis!

Een nieuw thuis
De zeventien jongens werden in een karavaan van ambulances, busjes met onze medewerkers, het Rode Kruis, Ministerie van Gezondheid en andere overheidsorganisaties door de bergen naar ons familiehuis gebracht. Verpleegsters, artsen en sociale werkers stonden al in onze kliniek paraat. Voor medische hulp, onderzoeken en vooral ook om de jongens zich thuis te laten voelen. Tien van hen konden hun intrek nemen in San Andrés. De andere zeven konden naar onze zogeheten ‘special needs’-huizen (San Juan de la Salle en Casa Enmanuel). Het is moeilijk voor te stellen dat deze jongens door zo’n verschrikkelijke tijd zijn gegaan en onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Ondanks de moeilijkheden en problemen die het met zich mee bracht zijn wij dankbaar dat we deze jongens een thuis kunnen geven. En zijn we vooral ook dankbaar om te zien hoe snel deze jongens zich bij ons thuis voelen!

Om deze zeventien jongens een thuis en doorlopende steun te kunnen (blijven) bieden hebben we uw hulp nodig! Help daarom mee en klik hier om een donatie te doen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details