Platform over schenken, erven en nalaten
Geef weesolifantjes  een nieuwe toekomst

Geef weesolifantjes een nieuwe toekomst

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten. Zowel de Aziatische als de ­Afrikaanse olifanten en in het bijzonder baby-weesolifantjes.

Als de moeder wordt doodgeschoten of overlijdt door ziekte, blijft een babyolifantje alleen achter. Afhankelijk van de conditie en leeftijd kan het 24 tot 48 uur zonder moedermelk. Daarna is het ten dode opgeschreven. Als het weerloze diertje gevonden wordt, zal het naar het olifantjes-weeshuis worden gebracht. Hier krijgt het de medische verzorging dat het zo hard nodig heeft. Naast voedsel en de aandacht van de verzorgers, uiteraard. Elke dag gaat het weesje met de andere wees­olifanten het nationale park in, om te leren hoe het is om olifant in de vrije natuur te zijn. Als het olifantje groot en sterk genoeg is, gaat het terug naar de natuur. Vrienden van de Olifant steunt weeshuizen op Sri Lanka, in Kenia en in Zambia.

Olifanten zijn de hoeksteen van het ecosysteem waarin ze leven. Als olifanten uitsterven, sterven veel andere dieren, planten en bomen ook uit. Olifanten verspreiden zaden, die alleen door olifanten tot ontkiemen komen. Olifanten graven naar water, waardoor in droge tijden andere dieren in leven kunnen blijven.

Olifanten zijn heel bijzondere dieren, die steeds meer worden bedreigd. Door ivoorstropers, door boeren die ‘last’ van ze hebben en door de toeristenindustrie die babyolifantjes kapen en de moeder zonodig doodschieten. Met financiële steun aan concrete projecten en voorlichting steunt Vrienden van de Olifant de olifant. Door die steun kan de olifant in zijn eigen omgeving blijven leven.

De activiteiten van Vrienden van de Olifant zijn primair gericht op het betrekken van mensen bij het leven – maar vooral het overleven – van de olifanten en het werven van financiële middelen voor ondersteuning van beschermingsprojecten. Om mensen meer te betrekken bij het leven van de olifanten verschijnt 4x per jaar het tijdschrift ‘de Olifant’. Dit is het enige publieke tijdschrift over olifanten ter wereld. Vrienden van de Olifant is de enige organisatie in het Nederlandse taalgebied die zich uitsluitend bezig houdt met de bescherming van zowel de Afrikaanse als de Aziatische olifanten.


Vrienden van de Olifant

Binnenweg 4

2132 CT  HOOFDDORP

T +31 23 737 05 58

E info@olifanten.org

W www.olifanten.org

Bank NL68 INGB 0000 22 11 20

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details